Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, June 1, 2010

putrajaya-nilai3-putrajaya-segamat-putrajaya.. fuuhh!!

salam all...

aku baru masuk keja hari nih.. cuti 4 hari yg sgt menyeronokkan dan sgt meletihkan.. korg tgk title post aku ni pon korang da tau kan...

ermm mana nak mula... haa.. khamis malam mak aku n akk aku smpai diputrajaya dgn misi menemani bakal pengantin yg sgt mengada ini.. akak aku siap cuti berniaga 4 hari demi aku.. mengada kan???!! act.. akk aku n suami berniaga, buka warung kat area rumah kami.. dia buka malam, kalo korang nk try menu2 dia mai la dtg segamat.. kat bukit siput, kalo nk cari nasi goreng kampung n mee bandung paling sedap.. aku rasa mmg kat tmpat akk aku la.. kalo korang tak caya.. mai try sekali.. hehe

eyh panjang pulak intronya.. hihi..

hari jumaat ke nilai 3.. kami yg pompuan2 je pegi, my beloved encik anas dan abg ipar ke bagan lalang memancing di kelong, cettt.. boleh gitu?? tp takpe.. mak n akk aku ada pon kira best la tuh..

aku memborong;

paper bag,
riben2 n bunga2 untuk gubahan hantaran;
baju flower girl..

nk pict?? ala.. nnti ye, suprisee.. da siap hantaran n goodies smua aku upload nnti

bawak myvi je weyh, paper bag da penuh bonet.. so yang lain sumer passengger pegang.. sian diorg.. tak nampak org dah dalam keta, nmpak plastik2 je.. haha...

pas balik bwk pulak diorg pusing2 pasar tani putrajaya.. anak sedara aku sound " ni nnti beli2 lagi nk letak mana plak" haha.. msti dia bengang kena meriba brg2 beli kat nilai tu, dia tu da la debab...

then malam tu kami rehat.. abg ipar n en anas masih di kelongg.. mereka bermalam kat sana, jnji mereka jam 11 pagi sabtu mereka balik..

esok pagi kami bgn pegi breakfast makan nasi lemak... jam pukul 11 masih takde tanda2 en anas akan pulang.. the aku call.. sbb plan nk bwk anak2 sedara n adik aku mandi di desa waterpark.. call en anas tnya "abg da gerak lum?" en anas: "belum la.. air surut, boat takleh lalu.. kul 3 lbh kang baru boat dtg amik balik.. " aku dgn konon2nya faham menerima kenyataan tu "oo.. ok la"..

bagtau mak n akk aku.. muka kanak2 3 org di sekeliling aku tu kecewa.. "takpelah, kita mandi je dekat presint 9, dkat ngan food court tu ada kolam mandi kanak2.." seronok balik diorg.. hehe


ni la ank sedara aku yg manja sekali ngan aku...
dia kata dia anak mokteh.. mokteh tu aku la.. hihi
mokteh = gemok + putih??? uwaaa tidak2!!!!
mak uteh laaaaaaaaaaaa

melayan diorg mandi selama sejam..

balik rumah minta mak aku masak.. hehe.. kan aku ckp aku ni ngada sikit, pastu ptg akk aku masakkan mee bandung plak, en anas order.. dia pon mngada kan?? kul 6 en anas n abg ipar balik... muka masing2 letih... then sediakan hidangan mkn tuk diorg..

malam tu aku bertungkus lumus buat hantaran ngan akk aku. .. kul 4.30 baru tido.. kami sgt terer kan??? padahal esok(ahad), pagi2 da nak balik sgmt...

gerak dari putrajaya jam 11 dan sampai sgmt jam 2 lebih.. smpai2 letak barang then ke labis jumpa makcik aku, dia tukang masak kenduri aku nnti.. aku puas hati dgn bajet belanja yg dia ckp.. sib baik ada makcik aku tuh.. kalo tak mmg pening fikir pasal belanja kawen nih..

balik ke rumah aku setel isi borang daftar kawen untuk esok (hari isnin).. fuhh letih woo..

untuk prosedur daftar nikah aku buat entry lain ye.. special ckit..

tata..





8 comments:

Mrs Drac said...

ko buat aku rindu nak shopping barang kawin..huhu...(tapi bab duit penin..penin..)

tak sabo ni nk tunggu ko kawen ...heheh

~ thalhazlin ~ said...

dear, kat sungai siput tu area mana tuh? sebab me biasa gak pegi segamat masa keje jb tuh. tapi pegi mahkamah segamat je la. pastu pegi makan kat kedai makan depan nagoya tu je then balik jb. hehe

shaheeda said...

Thal: bukan sg siput la yang.. tapi bukit siput.. ada lintasan keretapi, masuk dalam, ala.. warung biasa je nk dtg sms la sy..0177250411.. sy bagi direction.. warung biasa je.. jemput la.. kedai makan depan nagoya yg u pegi tu yg macam kopitiam punya style tu ke??

shaheeda said...

Mrs Drac : kikih.. soping mmg best weyh...
mmg gila jdnya..haha, tapi bila tgk duit keluar dr dompet tiba2 jadi sedih.. huk2

ko tak sabar ye?? aku pon tak sabar.. tp cuak jugak nih...

Karim Mj said...

Laa.. org kg aku gak ko nie heh.. seronotnyer dpt jumpa org kg sendiri kat dunia blog nie... well kedai mana satu yang bro awak berniaga tu ? buatlah sedikit entry pasal kedai tu, coz Father In law saya dok area situ lah...nanti kalau famous mintak dia sponser awak nak kawen nanti.. he he he

shaheeda said...

Karim Mj : la ye ke??? kedai makan akk sy tuh, actually warung je.. kat area taman suria, bukit siput.. nnti sy review ckit pasal kedai tu.. siap upload picture.. tp lambat sikit la yer.. akk sy mmg da sponsor pon sikit2, hehe

nina said...

Hi Shaheeda...

Sy baru terjumpa blog awak nie..nice blog u have.. :-)
Sy cuma nak tau about paper beg yg mcm english rose tuh..awak beli 40 sen jer? kat kedai mana nilai tuh?

Thank u.

Nina

shaheeda said...

hye Nina..
Salam.. nama kedai tuh VR star, berhampiran dengan kedai thankQ, harga2 brg kat kedai tu mmg sgt berpatutan.. serbu cepat tau!! hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!