Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Monday, November 29, 2010

video - beautiful moment of my life..

da 4 bulan kawen baru tayang, da basi ler.. keh keh.. apa apa apa pon aku suka sgt video ni, rindu sgt saat nih.. saat nk jadi binik org.. hehe

Pernikahan Anas from Azrul Affandi Sobry on Vimeo.

Friday, November 19, 2010

shayang ibu!! perkembangan 9-10 minggu

Minggu ke-9 :

Telinga bagian luar mulai terbentuk, kaki dan tangan terus berkembang berikut jari kaki dan tangan mulai tampak. Ia mulai bergerak walaupun Anda tak merasakannya. Dengan Doppler, Anda bisa mendengar detak jantungnya. Minggu ini, panjangnya sekitar 22-30 mm dan beratnya sekitar 4 gram.


Minggu ke-10 :

Semua organ penting yang telah terbentuk mulai bekerjasama. Pertumbuhan otak meningkat dengan cepat, hampir 250.000 sel saraf baru diproduksi setiap menit. Ia mulai tampak seperti manusia kecil dengan panjang 32-43 mm dan berat 7 gram.

Thursday, November 11, 2010

aku-bakal-ibu-biasa.. heheh

salam kawan2.. rindu giler.. lama tak update blog, hehe.. sbbnya aku saja nk tunggu masa yg betul2 sesuai nk cerita bnda baik ni dgn u all semua..

alhamdulillah.. aku da pregnant 2 month ++..

kisahnya, masa hari sepatutnya aku pe'od... ada sikit bleeding, mcm nk abis period, dgn kecewa aku sms suami tersyg bgtau yang aku period, dia kata.. 'takpe, kita cuba lagi'... hehe

siang tu ada open house belah suami, sempat aku bantai coke & air nenas, aku tak tau aku minum air nenas sampai salah sorg sedara mara dia tanya tuan umah.. adui la... sib baik air tu bukan jus nenas ori... fuuhhh

smbung balik story..

esoknya takde plak peod, then esok nya ada lagi bleeding tu, kaler cokelat2..., pastu takde... macam tu dalam masa seminggu, kejap ada kejap takde, aku pon konpius + risau, then tergerak hati nk buat preg test..

weekend tu kitorang pon pegi la beli preg test kit tu.. beli brand Biotest kat watson


pharmacist tu ajar buat test guna urine pertama di waktu pagi, atau sekurang-kurangnya 2 jam dr buang air yg sebelumnya..

balik pon aku trus la cuba... alhamdulillah, double line, tak tergambar perasaan masa tu, tp masih percaya 50/50 sbb ada bleeding cikit tu, sbb setahu aku kalo pregnant msti la tak periodkan, mean takde la kuar2 darah ke apa ke

dgn sbb ketidak puasan hati kami pon pergi ke klinik,1st, buat urine test lagi sekali, kompem aku pegnent, then jumpa doc pasal bleeding tu

3 jam kami menunggu giliran, disebabkan oleh sistem kat klinik tu down, dan aku adalah patient terakhir sbln doc pegi lunch.. mmg menguji kesabaran kami..

doc tu scan tak nampak apa, dia suh refer pakar kat hospital putrajaya sbb kat situ tak de facilities nk scan ikut 'bawah'.. doc tu pon agak worried sbb kalo bleeding mcm tu ada kemungkinan kandungan luar rahim @ proses keguguran.. aku cuak sgt..

pas lunch kitorg ke hospital putrajaya, set appointment.. sib baik appointment adalah esoknya

alhamdulillah, pas scan ikut 'bawah', nampak ada satu dot kecik dlm rahim, mean bukan
kandungan luar rahim, doc kata.. tu adalah sarung baby..

bentuk bujur belah kiri tu adalah sarung dan 2 bulat didalam tu adalah janin yg baru membentuk, saiznya hanya 10mm ++ dan usia kandungan adalah 7 minggu masa nih



lpas tu ada la 2 appointment sehingga doc puas hati & nmpak heartbeat baby.. masa nampak heartbeat tu aku happy sgt2, syukur tak terkata.. semua kerisauan aku hilang.. alhamdulillah, terima kasih atas rezeki-Mu ni ya- ALLAH..

so far, sepanjang kehamilan aku takde mabuk, atau alah apa2.. cool je, sekali lagi aku bersyukur, tak semua org dapat macam ni kan?? cuma makin kuat makan je.. hehe

aku harap kandungan aku sihat dan sempurna dilahirkan nnti, doakan aku ye kawan2..

k lah, nk tdo.. nnti ada cerita bes aku story lagik k

love yaa.. salam

Tuesday, November 9, 2010

!!shayang ibu!!



alhamdulillah..., nnti aku story mory in da morning glory k! kehkeh

Wednesday, October 20, 2010

ISLAMIC FASHION FESTIVAL.. Inikah fesyen Islam!!



Wallahua'lam.. semoga Allah membimbing kita semua ke jalan yang
benar..

Tapi kalo benar nabi kesayangan kita ni dipermainkan macam ni.. tunggu lah bala akan menimpa korang yang kurang hajar ni!

nah! korang layan lagi gambar, menatang apa fesyen islam macam ni.. aku mmg marah btul kali nih..










Saturday, October 16, 2010

cupcakes for MAMA..! happy birthday mama

Salam all..

al kisah last tuesday was my MIL birthday.. dan aku hanya tahu birthday dia just a day before!.. isyyhh.. encik abg la nih, tak inform..

mama dtg sini after my SIL convocation kat KUITTHO last sunday..

dengan pantas terus call kak liana yg buat cupcake masa wedding hari tu ..


my wed cuppies yang da rosak sbb travelling yg jauh putrajaya - segamat, sob2


aku call malam & esok ptg nak ambik dah...

lucky me! dia bole buat.. hehe, flower theme, sbb mama suka bunga.. & mama juga pandai gubah bunga..

color theme?? colorfull! hehe..

dan hasilnya.. Taaadaaa




chantik takkk (dgn gaya ala eric leong)..

patung tu, replika mama.. ada rupa ke?? haha


mama wif the cupcakes



mama wif cupcakes + SIL convo flower??





adik ipar bg hadiah!




bakal menantu pun bg hadiah.. yeay! mcm ada iras pulak.. hehe



wif the birthday present!

aku tak bg hadiah, sbb sgt urgent! tp aku sempat belikan cupcake ok!
also arrange & masakkan mama bihun for the celebration!
ok la kann..

apa2 pon I LOVE U MAMA.. THANKS SBB JADI MENTUA YANG SGT2 BAIK.. ALHAMDULILLAH

SEMOGA MAMA DIBERKATI DUNIA & AKHIRAT & MURAH REZEKI, & MENTEN VOGUE.. HEHE



Friday, October 8, 2010

LOVE + NATURE



salam all.. pics ni da lama aku peram, mlm ni tetiba rajin nk edit.. hehe, these pics were shooted by xcelent photog.. Rushdi @ Didi, kenapa aku kata dia xcelent??

ok first, dia kemas bilik aku yg bersepah tuk dpt pic2 yg cantik, kedua dia sanggup meniarap dalm parit dan pelbagai aksi lain tuk dpt gambar terbaik, sampai kena gigit ulat bulu lagi.. sian Rushdi.. ,aku juga nampak dia buat kerja dgn ikhlas, pantas juge! kejap kat sana.. eyh kejap kat sini.. haha

recommended ok!!
Lokasi : Felcra Tebing Tinggi, Jalan Muar, Segamat
OP : Rushdi from
www.fotokahwin.com


layannnn gamber yuk...

SCENE BER-2 LEBIH BAIK




SCENE BERLARI2 DALAM SEMAK

-dan dicucuk kemuncup, dan kaki pon gatal2.. adesh



SCENE ROMANCE

-oppss, malu tp MAUUU! ahahah


SCENE JALAN2 DLM HUTAN

SCENE GELAK2

takott..!! tp abg berdegil nk keseberang.. huhu




SCENE MODEL

magazine Pesona Pengantin ke LIBUR?





POTRAIT

thats all for tonite! tata..!


Wednesday, October 6, 2010

beraya sakan di OPIS!

salam kawan2

hari ni entry santai jek.. hehe.. saja rindu nk update blog.. hhehe

nk share pasal jamuan hari raya + birthday staff yg lahir bulan july, aug, sept.. jom!

eyh2 makcik ni rajnnya! kehkeh..


aku ditugaskan buat air sirap limau wif opismate, cik tini.. diorg kata manis sgt & masam sgt.. huhu (mmg la.. dah korang tak sabar tunggu ais tu cair sikit.. padan muka, agagagaggaa)

wif tini

wif kakak2 di opis (sy paling mude, hihih)


baju yg pelbagai kaler.. hehe


suasana jamuan di opis kamik!


all birthday boys n girls

the yummy cake.. nk order?? sila contact Cik Ita



some of the cuisine.. sy makan semua jenis!! .. kihkih

aku dan satey.. mmg tak dapat dipisahkan
(abg, bila nk bawak syg makan kat Satay Station lagik! sob2)



MMG BEST! thanks to all that involved!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!