Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, September 10, 2013

.... Miracle ...

Assalammualaikum..

Nak share keajaiban Allah tunjuk depan aku.. 

Alhamdulillah, semakin aku dekatkan diri  & aisya dengan AlQuran .. semakin jelas keajaiban Allah.. 

Tak jauh pun keajaiban tu, depan mata aku which is my dotter, Aisya Daania..

1. Nampak key chain nama ALLAH(alif lam lam ha) dalam keta pak sedara dia..aisya boleh bgtau aku, "buu.. ALLAH"(dengan slang pelat dia la)..Subhanallah, tak pernah aku ajar pon, mana dia tau ye?? Wallahua'alam...

 2. Nak tidurkan baby sepupu dia dalam buai, suruh aku buka ipad.. nak pasangkan zikir, mcm biasa aku buat kat dia, pasang zikir n ayat quran sebelum tidur.. again, Subhanallah..

Terpanggil dengan riwayat ini :

Abu Hurairah r.a. meriwayatkan secara marfu' : "Siapa yang mempelajari al Quran ketika masih muda, maka alQuran itu menyatu dengan daging dan darahnya. Dan siapa yang mempelajarinya ketika dewasa, ilmu itu akan lepas darinya dan tidak melekat pada dirinya, maka dia mendapatkannya pada hal dua kali". (Diriwayatkan oleh Baihaqi, Dailam dan Hakim).


Aku mmg sgt risau bila tengok anak-anak zaman sekarang, ramai je budak pompuan skg, zaman sekolah menengah takde dara dah, nauzubillahh...


Zaman aisya nnti??? tak tahu la macamana..

Setelah aku mengkaji-kaji, puncanya adalah tak di didik dengan alquran dan hadis dari kecik.. 

Mungkin inilah hidayah Allah.. Alhamdulillah


Mempunyai keinginan untuk jadikan Aisya seorang Hafizah(doakan kami) selepas membaca hadis-hadis ini..


Nabi S.A.W. bersabda maksudnya : “Sesiapa membaca al-Quran dan beramal dengan apa yang terkandung dalamnya maka kedua dua ibu bapanya akan dipakaikan mahkota pada hari kiamat yang sinaran mahkota itu akan melebihi daripada cahaya matahari , sungguhpun matahari itu berada di dalam rumah-rumah kamu di dunia ini”.

Sabda Rasulullah lagi, maksudnya : “Barangsiapa membaca Al Quran dan mengamalkannya, menghalalkannya yang halal dan mengharamkan yang haram maka Allah memasukkannya ke dalam syurga dan dia boleh memberi syafaat 10 orang keluarganya yang sudah pasti masuk neraka.” (Hadis Riwayat Tarmizi)

Semoga aku istiqamah dalam mendidik Aisya dengan alQuran dan  hadis.. aminn

"Dear ALLAH, pls help & guide me all the way"








Tuesday, August 20, 2013

Power Of ISLAM

Assalammualakum wbt dear friends..

Terpanggil untuk share video ni..


"Menjadi kebiasaan di Amerika Syarikat, ahli tarekat berzikir di kawasan umum. Video ini bertempat di Washington DC, dalam suatu majlis tertentu yang mengumpulkan pelbagai adat budaya.

Alunan Zikir La Illaha Illallah yang dibawa oleh kumpulan Tareqat Naqsyabandi Osmanli, diketuai oleh Shaykh Abdul Kerim al-Kibris pada waktu itu, menarik perhatian orang awam dalam kalangan bukan Islam, malah mereka turut menyertai alunan zikir tersebut.

Seorang aktivis lelaki Amerika bukan Islam, Clyde Bellecourt yang kemudian turut duduk di sebelah Syeikh tersebut turut bersama-sama mengalunkan zikir kalimah al toibah, malah terkesan sehingga menangis apabila beliau dihormati oleh kumpulan tareqat ini kerana menempatkan beliau untuk duduk di sebelah Syeikh dan dipakaikan kepada beliau pakaian Sunnah Baginda Nabi, iaitu Serban dan Jubah.

Inilah kelembutan dan kemesraan Islam yang dibawa golongan Sufi di Amerika, tiada kecaman ataupun "fobia" daripada kalangan masyarakat bukan Islam di sana terhadap golongan ini.

Tidak seperti kumpulan Islam yang "radikal" yang bersikap keras, dan lebih kepada "menghukum", yang akhirnya tidak disukai oleh masyarakat yang menyebabkan pencemaran dakwah Islamiah di atas muka bumi ini.

(Dengarkan alunan zikir ini sehingga habis, sedikit pun tidak membosankan. boleh lihat permulaan pemberian pemakaian jubah kepada lelaki bukan Islam pada minit 7:25) " 


Subhanallah.. sangat indah akhlak muslim yang sebenarnya, sampai menangis org non muslim tu di layan sgt baik mcmtu, semoga dia diberikan hidayah, siap tiup wisel dan zikir sama²

Kat amerika syarikat mereka bebas nak berzikir mcm ni kat tempat² awam, kalo kat malaysia ??? emm...

#PrayforSyria #PrayforMesir





Friday, August 16, 2013

Maafkan Ibu Anakku...

Sayangku Aisya Daania...

Maafkan ibu.. kerana ibu tak mewahkan aisya dengan toys yang pelbagai kerana ibu mahu anak ibu tahu buku lebih penting dari toys..

Maafkan ibumu anakku, kerana tiada makanan ringan & cekedis2 untuk mu setiap kali ke pasaraya, ibu mahu anak ibu bijak, tak terdedah dengan makanan yg bukan2.

Maafkan ibumu, kerana tak subscribe channel kartun-kartun yang comel2 tu untuk aisya, kerana ibu tak mahu aisya leka dengan tv, taknak aisya belajar melalui kartun yg sememangnya dunia fantasi shj.

Maafkan ibu kerana tiada lagu² lullabies, lagu kartun² dalam gadjet kamu, kerana ibu nak kamu tahu alunan zikir dan bacaan alquran adalah lebih indah daripada semua muzik dalam dunia ini.. Melihat kamu tidur dengan alunan zikir adalah saat terindah setiap hari..

Maafkan ibumu sayang, ibu hanya mahu anak ibu jd anak yang berguna, anak yang menjadi khalifah Allah yang sebenar, menjadi hamba kesayangan Allah Taala.. tiada yang lebih mulia dari itu anakku.



Tuesday, July 2, 2013

Lets Prepare For Ramadhan!!

Assalam...

Mood nk update blog tiba2 ada.. hihi, tp just nak share tips untuk memudahkan kita, isteri² solehah ni(solehah ke?? ) time nk memasak masa bulan Ramadhan nnti, ibu bekerja mana ada masa lama² kat dapur kan, masa untuk anak & suami lg.. kan kan?? (untung la sapa ada maid tu, byk² bersyukur k!!)

Apa aku buat is aku blend bawang besar (mmg malas giler nk kupas bwk merah ok, so pakai  bwg besar sudahhhh), bawang putih, & cili kering, mmg mostly masakan guna 3 bahan ni kan, so kalo korang lebih rajin blend sekali halia ke atau apa² bhn lain yang relevan k!!


Ok da boleh masuk masuk freezer, sok pagi² nk p ofis letak kat bahagian chiller.

tu je nak share.. tata, selamat memasak!! hehe




Thursday, June 27, 2013

my own testimonial using PINKISH BEAUTY

Assalammualaikum wbt...


Lama tak cott cettt kat blog nih, bz kat ofis, bz kat rumah... kekadang penat sgttt..

Tapi bila amalkan zikir fatimah, alhamdulillah semua lebih mudah... nnti aku buat entry pasal zikir fatimah ni k!!

Ok lah, berbalik pada tajuk asal ... aku ada utang nk tunjuk my own testimonial consume PINKISH kann??

Maybe ada readers yang da tau aku jual produk PINKISH BEAUTY COSMETIC.. emm mmg tak dapat iklan byk², sbb aku sgt bz.. tak larat nk iklan sana sini.. mudah-mudahan ada rezeki aku dgn pinkish nih..

Ok jom la layan testimonial aku


## gambar selepas tu pakai camera depan, sbb tu sedikit blur.. gambar ni langsung tak edit k atau guna camera360.. no nooo noo.. nk meniaga takkan nk tipu, kang rezeki jd haramm!!

sgt jauh perbezaan
(cik husband pon da perasan.. hihi)

ckp je produk apa yang aku tak guna, mana yang aku dgr bagus mmg aku guna.. cth, tia amelia, belina, natasya.. dan mcm2 lagi, olay pon penah guna, t3 pon, pegi jumpa doktor, makan ubat mcm2 .. 

tp jerawat ttp akan naik jugak, sampai satu tahap aku fikir "mmg aku ditakdirkan berjerawat smpai mati kutt.. huhu"

tp dengan izin Allah, aku google² jumpa produk ni, mula² aku try sabun gluta je dulu.. then rasa serasi terus sambar satu set...


Sekarang pinkish da meluas dah, kalo tgk rancangan PRIMADONA, jd sponsor hadiah lagikkk..

dan semakin byk good news aku dgr pasal pinkish.. 

salah satunya, Pinkish sudah mula di jual di famasi.. that mean apa???
mean pinkish mmg takde bahan berbahaya.. 

Diiktiraf oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA DAN PAKAR
 KIMIA 
ANTARABANGSA
(NOT 120701328 K)

dan mendapat sijil halal dari JAKIM.

Dan ada seorang pengacara/dj radio datang sendiri ke HQ, sbb nk jual pinkish dan mengakui PINKISH MMG BAGUS.. FEEYA ISKANDAR (PENGACARA KILAUAN EMAS).. jom tgk testimonial dia



kalau korang mmg ada masalah jerawat, atau apa2 saja.. cuba la pinkish ni then doa je..
kalau mungkin anda dah putus asa dgn masalah kulit (mcm aku dulu), percayalah.. setiap masalah, Allah pasti  bg jalan penyelesaiannya..



Wednesday, June 12, 2013

Suprised On My Birthday!!

Assalam all..

Semua org mmg mengharapkan sesuatu di hari lahirnya kan.. ehh! ye ke??
ke aku sorang?? heheh

Actually birthday aku 2 hari je awal dr si kecik, aisya daania tu.. 

Masa birthday aku, dapat mungee dari en suami tercinta.. 

Masa tu kat opis, tetiba dapat call dari seorang apek, suh turun bawah. amik bunga..




Takyah la aku nk stori panjang² buat karangan bagai, aku wat entry ni pon supaya lepas² ni aku leh mengenang kembali masa² muda aku.. supaya aku igt yang laki aku penah bg bunga masa birthday aku.. & penah buat aku happy sgt sgt sgt, masa birthday aku..hehee.. bukan nk menunjuk² ("aku hadee, ko hadooo???")... yee


"Happy Birthday my lovely wife, Papa & Aisya love u so much"

Love both of u so much too my bucuk & my masham.. 

Ok lahhhh.. babai semuaaaa.. 







Monday, June 10, 2013

MY SWEETHEART TURNS TWO!!


Assalammualaikum all!!

Alhamdulillah, semalam. 9 JUN 2013... buah hati+pengarang jantung aku, Aisya Daania Binti Anas genap 2 tahun.. Dialah racun, dialah penawar.. sbb dialah aku jd harimau.. mengaum² tiap hari.. dan sebab dia lah, segala penat lelah aku di ofis hilang setiap kali balik kerja bila tgk muka dia..

Sekarang sgt² aktif.. ya ampunn.. semput kekadang di buatnya, semalam pegi kedai perabot.. letak dia atas deretan katil, dia boleh berlari atas tilam tu dari hujung ke hujung.. kalo ada space antara katil tu siap bole lompat.. ya Allah.. aku yang takut dia jatuh..

Aku perasan dia mmg belajar ikut attitude aku & papa dia, contoh..
kalo dia pegi dapur time aku masak, aku selalu ckp "issyy sibuklahh!!"

beberapa hari lepas time main² dgn pak sedara dia, aku dgr dia kata "aihhh!! sibokklahh!!" DENGAN JELASNYA!! haha.. 

then setiap kali aku buat bunyi pelik² cth "isyhhh", "aduhhh" & etc, dia akan tnya "apa buuu??", atau kalo dgr bunyi benda jatuh dekat dapur.. dia akan lari kedek² dari depan then tanya "apa buuu!!??".. sgt alerrtt ok!!...

Dia jugak da paham arahan² aku, makin rajin menolong dan mmg boleh di harap.. Mmg sgt bersyukur dikurniakan anak sepertinya.. jarang menangis atau mengada², sentiasa menyenangkan hati..

Satu je yang aku geram pasal dia, sgt "rajin mengemas".. tu jeee yang aku tak tahan, kadang² terkeluar suara SOPRANOO aku.. haha

Sabtu lepas ada buat party liar tuk dia, haha.. nnti aku wat entry khas.. order cake upin-ipin, sbb dia peminat tegar upin ipin.. hehe..

Terima kasih pada ahli keluarga & sahabat handai yang hadir u guys mmg rawks!! byk hadiah & salam keruks.. cam pengantin gituuu.. siap dapat belikan katil & almari upin ipin tuk dia hasil kerukan itu.. kehkeh

Semoga aisya daania menjadi anak yang solehah, berjaya dunia & akhirat dan terus menyenangkan hati  ibu+papa  & semua orang, ibu love u soo much dearr..!!

"Syukur ku pada mu Ya Allah dikurniakan anugerah terindah ini, akan ku jaga amanah-Mu ini sebaik mungkin, bimbing lah kami ke jalan yang Kau redhai.. Aminn"












Monday, May 20, 2013

MARI CANTIK MARI GEBU.. SERIUS TAK RUGI !!

Assalammualaikum..


Mari kita tengok lagi testimonial untuk pengguna tegar Pinkish Beauty..











Mereka ini pengguan setia Pinkish..
Testimonial untuk diri aku sendiri  in sha Allah next month.. Sebab aku tak baper disiplin pakai.. So kesannya belum nampak..

Lepas ni aku akan consume dgn berdisiplin.. baru ada kesan yang nyata..

Tapi serius tak rugi korang beli.. nk  beli sabun dulu pon boleh je

Sabun ini sgt berkesan untuk masalah berikut, dengan izin Allah

muka berminyak
berjerawatparut jerawat
eczema
gatal² di mana² kawasan
menghilangkan kesan hitam di peha, ketiak, buku lali dan lain²

Kalo berminat comment atau pm shj fb sy okey!!

Kalo nk cepat berkesan kena beli 1 set kay!!



Ok babai !




Tuesday, May 14, 2013

BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM... WELCOM TO MY BLOGSHOP!!

Dengan lafaz 

Aku nak umumkan kat korang2 semua yang aku juga sudah terpanggil untuk berniaga online

Dengan mengeluarkan modal yang agak tak berapa byk tapi banyak jugak, dan atas kepercayaan aku pada produk.. aku teruskan niat akan aku untuk menjual produk ni..

Semoga Allah permudahkan urusanku

Nak tau produk apa aku jual?? Jeng jeng.. Taddaaa




Kenapa aku nak jual produk  ni adalah kerana :

1. Of course lah untuk tambah pendapatan
2. Aku da pakai produk ni dan mmg berkesan
3. Supaya aku tak putus stok mcm dulu.. Each time aku restock aku akan cilok satu set untuk aku
4. Aku taknak produk ni menghilang dari pasaran, macam kebanyakan produk2 kosmetik local yang lain
5. Produk ini memang dijamin selamat.. oleh Kementerian kesihatan dan dermatologi

dan last sekali SEBAB AKU CINTA DGN PRODUK PINKISH.. SEMEMANGNYA BERKESAN PADA AKU & IN SHA ALLAH PD KORANG SEMUA JUGA!



Nak tgk produk yang aku jual klik sini


Produk ini juga telah diluaskan pasaran nya di peringkat antarabangsa.. Bukti?? Gambo kat bwh ni



 Alhamdulillah, dengan izin Allah juga, bila aku start meniaga nih, Pinkish Beauty pon da buka HQ ni kat KL.. 


So kalo korang ada masalah kulit or nak tanya je pasal pinkish ni pon boleh..

Pm je aku kat sini https://www.facebook.com/shaheeda, atau sms je 0177250411.. 
atau add ym/email aku dgn msg "pinkish beauty" : elsha_slumbergurl@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!