Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, July 2, 2013

Lets Prepare For Ramadhan!!

Assalam...

Mood nk update blog tiba2 ada.. hihi, tp just nak share tips untuk memudahkan kita, isteri² solehah ni(solehah ke?? ) time nk memasak masa bulan Ramadhan nnti, ibu bekerja mana ada masa lama² kat dapur kan, masa untuk anak & suami lg.. kan kan?? (untung la sapa ada maid tu, byk² bersyukur k!!)

Apa aku buat is aku blend bawang besar (mmg malas giler nk kupas bwk merah ok, so pakai  bwg besar sudahhhh), bawang putih, & cili kering, mmg mostly masakan guna 3 bahan ni kan, so kalo korang lebih rajin blend sekali halia ke atau apa² bhn lain yang relevan k!!


Ok da boleh masuk masuk freezer, sok pagi² nk p ofis letak kat bahagian chiller.

tu je nak share.. tata, selamat memasak!! hehe




2 comments:

si gebu said...

syeda..itu lah yg akk buat selama ni..bukan hanya blan posa...tp setiap masa...ye la kita bekerja...jln mudah nak masak pagi2 mcm tu la...lagi la anak2 akk balik sekolah terus ke rumah bukan ke rumah pengasuh...nak tak nak kena masak jgak...

shaheeda said...

hihi,akk alang2 da blend untuk meniaga tu blend sekali untuk rumah ye?? kita kalo bukan bulan posa, kalo rajin masak, kalo tak makan apa yg ada atau makan kat kedai je, bertiga je .. tak rasa sgt, ni bulan posa takkan makan luar hari2, pengggsaaannn..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!