Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Saturday, December 31, 2011

Monday, December 12, 2011

happy 1/2 years old syg!

DAANIA'S MONOLOG


~muahahaa.. hari ini sy nk buat satu kerja jahat..~


~oppss2.. line tak clear, relax2.. cool, wat cam biasa je ~

~hurmm, line clear nampaknya, smua org bz.. bole la sy buat aktiviti saya, ngeh ngeh!


~iyaahh2, susahnya nk cabut bunga ni, geram betulll!!


~yeye, berjaya petik bunga mak andam! kecik pon kecik la, hahahaha
opss takleh over, nnti org nampak, kanntuuii plakss~

saya suka bunga, tgk! kat kepala sy pon ada bunga.. hik hik

Tuesday, November 22, 2011

bola punya pasal!!

hahahaa..harimau malaya menang!!!

opss intro yg kurang manis ..maap2.. heheh, salam semua

hari ni mana2 pon citer pasal bola, dalam kereta pasang radio citer bola, tgk paper pon bola, tgh makan bfast pon bola.. dalam hati pon masih bola, sbb puas hati sgt2 bila ghimau makan burung garuda.. ngap ngappp (eloo... burung garuda tu bukan burung dongengan ke? sbb tu la pingat emas pon hanya dongengan tuk korangg.. hak2)opppss!! agak angkuh di situ yeee..

bila tgk dgn mata sendiri skuad ghimau menang, ia adalah kepuasan maksimum bagi aku yg minat bola ala alaa ni je.. kalo yg betul2 minat bola tu lagi lahh agaknyaa

ok, nk cerita pasal kami bertiga tgk bola semalam.. heheh

aku balik keja mcm biasa, tgk2 en asben lebih dulu sampai, walhal dia dr bangsar.. tp sebab semangat ke'BOLA'an dia sampai dulu..

papa sambut kami(me wif daania mucuk) kat luar sambil berdialog "masuk umah nnti msti syg suka".. , aku : napa eyk??

masuk2 rumah.., eyh ada KFC, bukan KFCM okaayyy.. (ahaksss.. lawak la tuhh)

yeay! takyah masak !!

sbb smgt nk tgk bola, kul 8 da terpacak depan tv... sambil melayan puteri kesayangan kami..

daania pun bila papa dia ada, happy lain macam, kejap kat ibu kejap kat papa.. ambui, ceria bukan main

1st time duk depan tv selama 3 jam pasal BOLA.. tanpa jemu, penuh debaran dan saspen..

masa msia berjaya dapat gol, masa seri tu.. aku n en asben menjerit GOOOLLLL!!
Daania yg tgh meniarap main toy terkejut, pastu pandang kami berdua buat muka pelik.. pastu sengih lebaarr.. haaha, comelll je

pastu aku jerit(slow2).. GOOLLL!! dia sengih lebar lagi, pastu gedik2 kan tgn & kaki dia, aku ulang2 lagik.. setiap kali aku jerit camtu la reaksi dia.. hihi.. ank ibu pon suka bola yeee..

then ada satu masa bila bola da dekat pintu gol msia, nk saksikan gol punya pasal .. aku mengengsot dan terlanggar gelas isi air.. apa lagi, tumpah la airrr.. masa tu tgh buaikan daania tdoo.. hikss. fanatik gak aku nih, heheh.. nasib la tak gol, kalo gol aku melompat pecah gaknya gelas tuh, kihkih


tapi.. apa2 pon , alhamdulillah.. KFCM, Badrul, Muslim dan team ghimau seluruhnya adalah hero kita malam tu.. Mereka menjalankan amanah dan tanggungjawab dgn baik. Mereka bukan menentang pasukan indonesia shj, malah menentang hampir 100 000 penonton malam tuh..

kita tak perlu pemain import, kita tak perlu jurulatih import, kita hanya perlu semangat juang dan keyakinan yang tinggi

aku kagum sgt kagum.. mental dan fizikal mereka sgt hebat! kami semua bangga dgn kamu semua, kami syg kamu semua, kami syg MALAYSIA!!

Jom layan gambar.. BOLA PUNYA PASAL.. Heheh














Friday, November 11, 2011

dapat hadiah.. senyum senget, eheehh

As Salam semua..

tarikh hari ni cantik kan?11.11.11.. kalo la belum nikah, nk nikah hari ni je rasa.. hihih
okeh, hari ni nk share pasal daania, lagi dan lagi dan lagi..

cik isma bagi hadiah pulak.. hehe, tadaaa


ini
dan, inikeychain ni gantung kat beg baju yg bg kat babysitter dia.. hehe


balik2 rumah terus ibu sepitkan klip kat rambut daania.. hihi

nk tau? daania pandai senyum senget tau.. tgk ni
ni laaagi senget..
senget 180° pon bole tau!

takde la.. tipu je..hehe

oppss.. cik isma pon ada buat entry pasal ni kat SINI

ok lah semua.. tata & assalamualaikum..

Thursday, November 10, 2011

teringin... huargghh

Ok ke ESP nih??
selalu kalo tak lunch susu jadi sikit.. tak best je nak pump
kalo mommies kat luar tu ada pengalaman citer la, then kat mana nak beli??
yang murah2.. mls nk pos2
area putrajaya/bangi ok kut!


~mood : tgh mengantuk ni.. huarrgghh

Tuesday, November 8, 2011

!!selamat hari raya Qurban!!

As Salam..
tak banyak nk stori, tapi sebelum jd entry basi.. baik post laju2.. hihi

alhamdulillah, kita masih mampu menyambut hari raya aidiladha.. masih mampu menikmati daging2 korban, berbanding dengan mangsa2 kebuluran..

maka dengan itu, BERSYUKUR lahhh dgn nikmat ini..

tahun ni 1st time beraya haji dengan famili in law(FIL), di rumah mak sedara en suami, mmg sgt meriah.. almaklum FIL terchinta berasal dari kelantan.. mereka masing2 amik bahagian dalam ibadat qurban, sekor lembu, sekor kambing..

aku tak pernah lagi.. harap2 tahun depan dapat buat, semoga dimurahkan rezeki.. amin

aktiviti kami;
-pegi solat raya.. aku tak pegi, jaga cik daania la
- breakfast
- sembelih korban, ni aku tak berani tgk.. sbb aku ni jenis berperikebinatangan, kesiannn.. mungkin atas faktor itu lelaki je bole sembelih kut
- gotong royong masak2
- makan2
- tazkirah, ada ustaz dtg.. lupa nama dia apa.. tp suka tgk muka dia..sejuk jee (hamboi ko!)
- malam, bbq time! yeay.. ada artis dtg.. ezzara aisyah & fizo omar..alaa.. pelakon soffiya kat tv3 pukul 7.00 tu, diorg ni kwn cousin en suami
ada amik gamba tp kat camera org lain, sob2


ha ni lagi sorg artis tgh meningkat naik.. cun meletopp gituwww..
taaaraaa!!!!!!


ok semua..
salam aidiladha dari daania & family

Wednesday, November 2, 2011

Layout baru lagik! Hehh

~ENTRY INI TAKDE CONTENT.. HIKS! ~

Monday, October 31, 2011

my Gadget

AsSalam..

Hye All.. rindu nk ber'BLOG'.. Since ada daania, masa aku sentiasa terisi
melayan dia yg manja tuh, sentiasa kena ada org dengan dia... kalo tak dia bebel2 panggil org, mula2 bebel2 sikit.. pastu marah2 la.. hihih...
sebelum tu, layan pic daania yang tdo sendiri sbb takde org layan dia, ibu sibuk kemas rumah, daania layan toy & tv smpai tertido sendiri atas tilam.. papa mana? papa pigi kerja daa


mcm budak besar je anak ibu

ok sambung cerita..

tajuk post gempak, mcm baru lepas beli cannon 5d mark 2 takpun samsung S2, ahh.. duniawi semua tu! haha.. tak mampu kut nk beli, riban2 semua tuh..

lagipun perkara yg menjadi keutamaan aku skg adalah Daania, Daania & Daania.. pastu baru papa Daania.. hikss

Alhamdulillah, aku masih breasfeeding daania.. mmg itu lah cita2 aku since pregnant lagi.. mungkin dgn doa & niat yg ikhlas, Allah kurniakan susu yang cukup untuk daania, walaupun tak meriah cam mommies lain yang dapat stok bertimbum timbun.. tp alhamdulillah, cukup..

Lepas deliver hari tu aku hanya mampu beli set manual, medela hamony mcm kat bwh ni, kat Sweetbonda... sweetbonda mmg sweet sbb selalu buat pakage yg best2.. medela freestyle juga menjadi anganan kosong aku, rege MF tu 3/4 gaji aku hokey!




Stok susu aku semakin berkurangan, perasaan nk beli bpump letrik semakin membuak-buak.. ditambah dengan sale dekat e-shop yang menggila, such as liitlewhiz,fabulousmom,enjoybreastfeed,sarakids,myBBstore,onebabyworld & etc etc.. gila tak?? byk lagi..cuma mls je aku nk taip.. heeehhh

Last-last ajak en somi pegi enjoybreastfeed kat klang.. "abg... jom pegi klang, beli breastpump soh seh soh seh, pot pet poott.. " setelah dipujuk,dirayu,dibodek,diugut,dibentak.. akhirnya kami ke klang jumaat lepas..

Aku bajet, EB tu gudang besar yg jual brg baby.. rupanya kedai kecik tingkat ats je.. tp segala mala pasal breastfeeding ada, dr A smpai Z.. aku dapt snap 1 picture je, segan nk amik byk2.. lagipun aku sorg je customer masa tu..



aku siap try breastpump yang aku nk beli tu.., mmg best tau.. harga nya sgt murah, tp kena jadi ahli! dari nk beli 1 brg.. aku beli 4 brg.. napsu ke ituuww??

aku grab Spectra DEW 300 Breast Pump + Extra Breast Shield Set, Medela Valve Head, AmazingMom Nipples-protected Washable Bra Pads, You Have a Baby Breast Milk Storage Bag (8oz, 100pcs) ..


++ni la gadget terbaru aku, hehe++

sekarang kena rajin pump.. kalo tak membazir je beli.. huhu.. harap2 lpas ni susu makin meriah la..

ok lah, nk pegi pump jap.. semangat! semangat!


pesanan untuk daania.. ibu harap daania jd ank yang terbaik untuk ibu&papa, macamana kami cuba untuk jd yang terbaik tuk daania.. muahhh



Monday, October 24, 2011

Anakku.. AISYA DAANIA


Anakku.. Aisya Daania

Bila ibu boleh memilih
Apakah ibu berbadan langsing atau berbadan besar karena mengandungmu
Maka ibu akan memilih mengandungmu…
Karena dalam mengandungmu ibu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah

Sembilan bulan nak,… engkau hidup di perut ibu
Engkau ikut kemanapun ibu pergi
Engkau ikut merasakan ketika jantung ibu berdetak karena kebahagiaan
Engkau menendang rahim ibu ketika engkau merasa tidak nyaman, karena ibu kecewa dan berurai air mata…

Anakku..Aisya Daania,
Bila ibu boleh memilih apakah ibu harus operasi caesar, atau ibu harus berjuang melahirkanmu
Maka ibu memilih berjuang melahirkanmu
Karena menunggu dari jam ke jam, menit ke menit kelahiranmu
Adalah seperti menunggu antrian memasuki salah satu pintu surga
Karena kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan ke luar ke dunia sangat ibu rasakan
Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua
Malaikat tersenyum diantara peluh dan erangan rasa sakit,
Yang tak pernah bisa ibu ceritakan kepada siapapun

Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia
Saat itulah… saat paling membahagiakan
Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,
Mendengarkan ayahmu mengumandangkan adzan,
Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang junjungan kita Rasulullah di telinga mungilmu

Anakku.. Aisya Daania,
Bila ibu boleh memilih apakah ibu berdada indah, atau harus bangun tengah malam untuk menyusuimu,
Maka ibu memilih menyusuimu,
Karena dengan menyusuimu ibu telah membekali hidupmu dengan tetesan-tetesan dan tegukan tegukan yang sangat berharga
Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada ibu dalam kantuk ibu,
Adalah sebuah rasa luar biasa yang orang lain tidak bisa rasakan

Anakku.. Aisya Daania,
Bila ibu boleh memilih duduk berlama-lama di ruang rapat
Atau duduk di lantai menemanimu menempelkan puzzle
Maka ibu memilih bermain puzzle denganmu

Tetapi anakku…
Hidup memang pilihan…
Jika dengan pilihan ibu, engkau merasa sepi dan merana
Maka maafkanlah nak…
Maafkan ibu…
Maafkan ibu…
Percayalah nak, ibu sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita,
Agar tidak ada satu kepingpun bagian puzzle kehidupan kita yang hilang
Percayalah nak…
Sepi dan ranamu adalah sebagian duka ibu
Percayalah nak…
Engkau adalah selalu menjadi belahan nyawa ibu…

Ratih Sanggarwati (Ratih Sang)

~waduhh.. bikin air mata gue netes.. sob sob

Hadiah dr Aunty Ani & Kak Fatin!

Assalam...
Entry fresh di pagi isnin..
Pagi ni, sampai ofis dapat hadiah dari aunty Ani & kak Fatin.. Nak tgk hadiahnya?? Taraaa





Headband tertulis nama Daania.. suka sgt! mggu lpas ada 'iklan' headband ni lalu kat wall FB aku, terlintas nk belikan daania.. tgk2 isnin ni aunty Ani bagi plaks.. sukaanyaa!!.. tambah lagi koleksi headband daania, ahakss

Nak cerita pasal fatin pulak.. fatin ni gebu n putih, cam mak dia gak..' ikhlas ni ani, bukan nk bodek ke apa' hihi..dan ramai kata kembar daania, sbb ada rupa daania..
mmg ada kesamaan sikit, tang mata kut.. terima kasih to aunty Ani & kak Fatin, segan la.. kami tak bg hadiah apa2 lagi kat fatin.. hehe :P

jom tgk gambo kak fatin yang cute! minta izin tempek pic Nur Fatin Adriana kat sini ye Ani??






Friday, October 21, 2011

To ALL nuffnangers!!

Assalam..

Hi all..


Sapa2 yang bermurah hati.. bole menderma dengan memberi sedikit credit nuffnang anda ke Rumah Anak Yatim Aman di Shah Alam ini.. Klik sini ye!!







Walaupun hanya RM1, ianya sgt bermakna utk mereka semua.

LOVE,
shaheeda

Tuesday, October 11, 2011

saye da pandai meniarap!! yeay!!

Assalamualaikum semua especially mommies2 out there

Hari ni nk share good news dgn u all semua.. Our beloved AISYA DAANIA da meniarap.. hihi

nk tau tak kenapa aku terlalu happy?? sbb aku dah setkan target yang aku nk daania meniarap dlm umur 3 bulan, sejak dari dalam pantang lagi aku ckp kat dia, 'ibu nak daania meniarap masa umur 3 bulan ye syg!', sbb dalam pantang pun dia mmg tdo mengiring

masa umur 2mth ++ pulak, dia da mula tunjukkan usaha nk meniarap, lepastu everyday aku bg semangat kat dia..aku akan ckp 'ANAK IBU BOLEH! ANAK IBU KUAT!', (da macam nk masuk lumba lari plak anak aku.. haha)
Alhamdulillah, ank ibu dgr ckp ibu dan yakin dgn diri sendiri..

nk tau cerita masa 1st time dia meniarap.. ??
it was happen last friday,masa tu lagi 4 hari nk ke usia 4 bulan.. kami berdua je masa tu, papa still on his way balik rumah dr ofis, sian papa tak dapat tgk.. hihi.. papa msti jeles kan?

smpai rumah dr ofis & pick up dia kat rumah babysitter.. aku pon letakkan dia atas toto, then keluar pegi buang sampah.. masuk dlm rumah aku tgk da 'terlungkup'.. aku punya heppy sampai melompat, sib baik tak tercampak bakul sampah tu, haha.. pastu peluk dia kuat2 & cium dia byk2! then cakap 'IBU SYG DAANIA SGT2!'
terharu sgt masa tu..

jum layan picas! ni pic dia meniarap malam td.. masa 1st time meniarap tak sempat nk snap, sbb jaga daania yang masih belum balance kan badan lagi.. hihi








sibuk nak ambil2 barang dah.. tak dapat nk gerak, dia tarik2 toto tu, at last dapat jugak remote dalam genggamannya.. haha.. daania daania!
tu je lah kut nk stori.. TaTa!

Entry ini sememangnya diakui entry syok sendiri dalam kegembiraan.. Sekian!

Thursday, September 29, 2011

WAJAH yang sering ku RINDUUUU (update!)






















time please run fasterrrr..
tak sabar sgt nk jumpa budak mucuk niii!!

Tuesday, September 27, 2011

Contest Raya Sedondon


Kami memilih warna ni sbb masa kawen hari tu tak kesampaian.. minta mak andam baju warna ni, last2 dia wat warna baby blue plaks.. teeheeee, redha je lah


Saya mahu tag

hope leh dapat adiah dari



tu.. ngehehehe

aiseh, lupa nk bg link pada all yg di tag.. ngihihi

Wednesday, September 21, 2011

♫♫♫~5 monyet kecil~♫♫♫

Assalamualaikum friends & viewers..

Hari ni citer pasal cik daania lagi, hihi..
daania suka sgt tgk video nih kat youtube.. kalo pasang video nih mata tak berkelip, sapa panggil pon dia tak heran & yg paling best siap menegur2 sambil tgk video nih.. mungkin nyanyi sama kut, kihkih comel giler..

Daania buat ibu rindu sgtttt..... tau tak??? jom layan video nih, ntah2 u all pon nnti ada yg tersangkut dgn video ni.. ahahaha.. sbbnya, ibu daania pon kekadang nyanyi lagu ni sorg2.. asik terngiang2 di telinga je lagu nih, smbil trigt keletah daania tomey ibu tuh.



Jom nyanyi sama!

Tuesday, September 20, 2011

And I Go for This..

Tommee Tippee CLOSER TO NATURE


Product features;

  • Available in Pink and Blue designs
  • Teat designed to mimic the natural flex and feel of a mum's breast
  • Super-sensitive valve
  • Soft natural feel silicone teat
  • Easy hold bottle with a slow flow teat
  • BPA free for total reassurance

With our closer to nature range bottle feeding couldn't be easier. Our closer to nature is the perfect bottle feeding range for your newborn. The unique extra-wide teat on all of our closer to nature bottles works beautifully, just like mum, authentically flexing and stretching to mimic the natural look and feel of mum's breast - making bottle feeding easier.

Designed in conjunction with breastfeeding experts, the revolutionary Closer to Nature easi-vent teat mimics the natural flex, movement and softness of a mum’s breast, to make switching between breast and bottle easier than ever before. The unique shape encourages your baby’s natural feeding action so that switching between breast and bottle becomes second nature. The bottles have been designed to be held in the most natural positions during feeding and can be held in 3 ways: cradles comfortably in the hand, gripped in the same way as a traditional wide neck bottle, held from the base; making feeding comfortable for everyone.


Ibu harap Daania suka ye sayang.. ibu & papa tak kisah berhabis, janji Daania sihat & bahagia selalu.. Tu je kami harap...

So, daania minum ye dalam botol nih.. ibu takmo daania kelaparan, daania kan Good Girl.. heheh
mwaahhh mwaahhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!