Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, November 22, 2011

bola punya pasal!!

hahahaa..harimau malaya menang!!!

opss intro yg kurang manis ..maap2.. heheh, salam semua

hari ni mana2 pon citer pasal bola, dalam kereta pasang radio citer bola, tgk paper pon bola, tgh makan bfast pon bola.. dalam hati pon masih bola, sbb puas hati sgt2 bila ghimau makan burung garuda.. ngap ngappp (eloo... burung garuda tu bukan burung dongengan ke? sbb tu la pingat emas pon hanya dongengan tuk korangg.. hak2)opppss!! agak angkuh di situ yeee..

bila tgk dgn mata sendiri skuad ghimau menang, ia adalah kepuasan maksimum bagi aku yg minat bola ala alaa ni je.. kalo yg betul2 minat bola tu lagi lahh agaknyaa

ok, nk cerita pasal kami bertiga tgk bola semalam.. heheh

aku balik keja mcm biasa, tgk2 en asben lebih dulu sampai, walhal dia dr bangsar.. tp sebab semangat ke'BOLA'an dia sampai dulu..

papa sambut kami(me wif daania mucuk) kat luar sambil berdialog "masuk umah nnti msti syg suka".. , aku : napa eyk??

masuk2 rumah.., eyh ada KFC, bukan KFCM okaayyy.. (ahaksss.. lawak la tuhh)

yeay! takyah masak !!

sbb smgt nk tgk bola, kul 8 da terpacak depan tv... sambil melayan puteri kesayangan kami..

daania pun bila papa dia ada, happy lain macam, kejap kat ibu kejap kat papa.. ambui, ceria bukan main

1st time duk depan tv selama 3 jam pasal BOLA.. tanpa jemu, penuh debaran dan saspen..

masa msia berjaya dapat gol, masa seri tu.. aku n en asben menjerit GOOOLLLL!!
Daania yg tgh meniarap main toy terkejut, pastu pandang kami berdua buat muka pelik.. pastu sengih lebaarr.. haaha, comelll je

pastu aku jerit(slow2).. GOOLLL!! dia sengih lebar lagi, pastu gedik2 kan tgn & kaki dia, aku ulang2 lagik.. setiap kali aku jerit camtu la reaksi dia.. hihi.. ank ibu pon suka bola yeee..

then ada satu masa bila bola da dekat pintu gol msia, nk saksikan gol punya pasal .. aku mengengsot dan terlanggar gelas isi air.. apa lagi, tumpah la airrr.. masa tu tgh buaikan daania tdoo.. hikss. fanatik gak aku nih, heheh.. nasib la tak gol, kalo gol aku melompat pecah gaknya gelas tuh, kihkih


tapi.. apa2 pon , alhamdulillah.. KFCM, Badrul, Muslim dan team ghimau seluruhnya adalah hero kita malam tu.. Mereka menjalankan amanah dan tanggungjawab dgn baik. Mereka bukan menentang pasukan indonesia shj, malah menentang hampir 100 000 penonton malam tuh..

kita tak perlu pemain import, kita tak perlu jurulatih import, kita hanya perlu semangat juang dan keyakinan yang tinggi

aku kagum sgt kagum.. mental dan fizikal mereka sgt hebat! kami semua bangga dgn kamu semua, kami syg kamu semua, kami syg MALAYSIA!!

Jom layan gambar.. BOLA PUNYA PASAL.. Heheh














No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!