Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, November 8, 2011

!!selamat hari raya Qurban!!

As Salam..
tak banyak nk stori, tapi sebelum jd entry basi.. baik post laju2.. hihi

alhamdulillah, kita masih mampu menyambut hari raya aidiladha.. masih mampu menikmati daging2 korban, berbanding dengan mangsa2 kebuluran..

maka dengan itu, BERSYUKUR lahhh dgn nikmat ini..

tahun ni 1st time beraya haji dengan famili in law(FIL), di rumah mak sedara en suami, mmg sgt meriah.. almaklum FIL terchinta berasal dari kelantan.. mereka masing2 amik bahagian dalam ibadat qurban, sekor lembu, sekor kambing..

aku tak pernah lagi.. harap2 tahun depan dapat buat, semoga dimurahkan rezeki.. amin

aktiviti kami;
-pegi solat raya.. aku tak pegi, jaga cik daania la
- breakfast
- sembelih korban, ni aku tak berani tgk.. sbb aku ni jenis berperikebinatangan, kesiannn.. mungkin atas faktor itu lelaki je bole sembelih kut
- gotong royong masak2
- makan2
- tazkirah, ada ustaz dtg.. lupa nama dia apa.. tp suka tgk muka dia..sejuk jee (hamboi ko!)
- malam, bbq time! yeay.. ada artis dtg.. ezzara aisyah & fizo omar..alaa.. pelakon soffiya kat tv3 pukul 7.00 tu, diorg ni kwn cousin en suami
ada amik gamba tp kat camera org lain, sob2


ha ni lagi sorg artis tgh meningkat naik.. cun meletopp gituwww..
taaaraaa!!!!!!


ok semua..
salam aidiladha dari daania & family

1 comment:

Abby said...

Selamat Hari raya KOrban dr Mama Irfan juga....Semoga Raya kali nie akan menjadi satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan oleh Dania n Family...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!