Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, June 22, 2010

~~aktiviti riadah~~

salam...

hye semua.. hari ni aku cuba nak setelkan satu keja.. tp aku tension sbb masih lum berjaya.. argghhh!!! tensionnyaa!!

jd aku decide nk membebel kat sini kejap

aku nak cerita tentang aku yang takleh nak kurus

mcm2 da aku buat

pakai sauna pant (dgn harapan bahagian pinggang ke bawah bole dikecil kan)
minum teh orang kampunga(ala.. yang asik berak2 tu.. haha... sori la, agak kasar sikit)
aku jugak tahan selera aku, makan nasi ujung minggu shaja...

tapi hasilnya tarakk
diorg kata kurus sikit tp bila aku timbang sama je berat aku nih.. kalo turun pon sekilo..
huhu


so smlm aku buat keputusan nk ber'excercise' je and control makan.. aku harap sempat la.. walaupon hakikatnya macam da tak sempat nak kurus ( tinggal 2 minggu jek lagik! tak sempat la wehhh!!)...

so aku doa2 moga ptg smlm tak ujan... tp masa otw balik umah dari office ujan rintik2.. dlm hati aku kata mmg tak berjaya la misi aku hari nih...

pastu sampai umah landing dpan tv macam biasa.. tp hati aku ttp berdoa.. "Ya allah, berhentikan la hujan ni"...

pastu aku bgn.. pegi tgk kat luar.. alhamdulillah hujan da berhenti.. tp masih mendung..

tp aku gigihkan jugak.. ssupp saap supp sap.. salin baju smua...

pergi la aku berjogging dan berxcercise sorang2 kat area presint 9 tu, kalo tunggu housemate tak tau balik kul berapa diorang2 tuh...

kalo korang nak tau, kat area umah aku ada satu kolam tadahan ujan.. dan di sekeliling kolam tu diorg buat tempat beriadah..ada la alat2 senaman yang Perbadanan Putrajaya sediakan..




tapi aku paling suka main Trio Twist mcm gambar kat bwh ni


sebab guna benda ni senang je.. naik atas bnda bulat tuh.. tgn pegang kat pemegang tuh pastu pusing2 punggung jerr.. haha..

bes gile.. pastu tak perlu guna tenaga yang banyak.. tapi takde la aku guna alat ni je.. yang lain2 pon aku main jugak..

lepas 45 min & dah berpeluh smua aku pon balik balik dgn senyuman puas hati.. keh keh

2 comments:

miss ili said...

you go gurl!!!

shaheeda said...

yeahh!! i will, ptg ni pegi lagi! hihi, pray 4 me k! hope leh ilang 3-5 kg b4 the big day..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!