Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Wednesday, April 27, 2011

alkisah sedih my BFF .. sedih sgt!

Assalamualaikum..

Hari ni entry sedih, jarang ada entry sedih kat blog aku, tp nih sebagai pengajaran untuk kita semua, berigt yg tak semua kawan2 atau manusia di sekeliling kita ni berhati mulia, ramai jugak yg berhati BUSUK!!

Story ni pasal BFF aku yg mmg baik.. pd aku dia kawan terbaik & tercantik yg pernah aku ada..
tp biarlah aku rahsiakan namanya dan siapakah gerangan nya



Kami berkawan sejak sekolah menengah.. kami jugak penah keja kedai kain sama2, keja kilang sama2, dan kerja kedai sebelah menyebelah, aku keja kedai fotostat & dia keja kedai gambar sebelah kedai aku kerja (berapa byk kedai da.. hehe), ramai jugak yg igt kami ni adik beradik, hehe.. dan skrg kami dgn kerjaya masing-masing, dan sudah berkeluarga

Paling best dua2 pon preggy.. hihihi

Dia juga kawen bulan yg sama dengan aku, selepas 2 minggu mcmtu laa...

Alhamdulillah, dia da pregnant 4 bulan.. dan paling BEST, dia pregnant TWINS!!! how lucky she is!

Dia mengalami mabuk yg teruk, smpai skrg.. tak lalu nak makan, kalo makan pon muntah, ubat2 vitamin mengandung apa tah lagi... mmg dia takleh makan, yg dia bole hanya minum susu ANMUM flavor coklat..

Tapi perkara yg buat aku sedih dan aku menangis bila dapat cerita yang dia kena santau.. Dengan kawan sekerja.. bukan la yg santau tu bodoh @ bahlol, malah seorang pendidik.. ni yg kawan aku cerita la..

Cuba la korang bayangkan, dengan keadaan mabuk then kena santau pulak, kalo muntah.. msti muntah darah, kesian sgt kawan aku, yg kat dalam perut tu lagi kesian.. skrg kan baby2 tu sgt perlukan vitamin dan zat yg cukup.. Moga-moga Allah melindungi kandungan BFF aku tuh..

Perkara paling aku heran, kawan aku sgt baik, lemah lembut.. aku tak pernah tgk dia tinggi2 suara, atau buat perangai yg boleh buat org membenci dia.. tp kenapa lah ada jugak manusia busuk hati dengki dgn dia, tapi aku rasa org tu jelous dengan kecantikan kawan aku nih..

Dalam zaman da membangun & serba moden mcm sekarang masih ada manusia mcm ni, punya la sempit otak dia.. aku geraaammm sgt!! Aku mmg doa ALLAH balas balik, sbb perbuatan dia menyiksa 3 nyawa!

Kawan aku tu pon lambat jugak nak pregnant hari tu, siap pegi berurut turunkan rahim lagi... katanya rahim dia tinggi, tu ssh nk lekat..tp bila dah pregnant mcmni plak.. mungkin ini dugaan dr ALLAH tuk dia, tp aku percaya dia mampu menghadapinya.. Nasib baik dia tinggal dengan mak ayah, so sokongan sgt kuat la kannn..

Last words yg aku leh ckp, aku doakan dia cepat sembuh dan bertahan, serta melahirkan baby-baby yg comel & sihat! Aminnn ya robbal a'lamin





4 comments:

Queen said...

owh..siannya dia...

kalau die tak preggy pun..org tu tetap zalim main santau2...

huhuhuhu...

takpe..mak saya kata...lagi banyakkesakitan kita tanggung..lagi sayang Allah pada kita.... dia nak hapuskan semua dosa yang ada.. =)

amElyn said...

ish3..ngeri sungguh! =(
manusia sekarang makin berani dan kejam.. tak kira orang baik atau jahat, semua boleh jadi mangsa.. mintak2 lah dijauhkan semua tu dari i... amin

shaheeda said...

nik : tu lah, kenapa masih ada manusia yg cemburu & dengki mendengki mcm ni ye.. smoga my fren kuat hadapi smua ni

shaheeda said...

amelyn : btul2, tgk la kat berita, hari2 pon ada org kena bunuh.. then kes2 buang anak, makin ramai manusia tak berperikemanusiaan.. jijik sgt dgn org camnia...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!