Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Monday, April 25, 2011

8months story-mory (。◕‿◕。)

Assalamualaikum gengS..

Alhamdulillah hari ni kandungan aku genap 8bulan.. syukur tak terkata.. sepanjang 8bln ni semuanya smooth je, baby sgt baik!!! since mula2 pregnant jarang ada masalah, problem tang Hb rendah je, tu pon da solved sejak rajin makan ubat.. hihi

Baby da semakin besar, bila dia menonjol tu rasa keras je.. hihi, mayb lutut @ siku dia... pastu bila aku pegang bahagian tu, hilang plak..

syg main hide & seek ngan ibu ye??geram taw!!sometimes papa pon dapat rasa.. heheh..
aku percaya saat nih adalah saat paling manis bagi stp ibu yg mengandung, kan kan???

baby jugak byk bergerak ke sebelah atas kanan perut, menyebabkan aku rasa senak dan takleh duduk tegak, bila aku gosok2 then pujuk2 dia pegi ke tengah, nnti dia pegi la ke tengah perut.. & hilang la rasa senak.. hihi, mcm paham je kan???


3rd trimester checkup + scan

last week, me + en suami pegi checkup, buat MGTT(bencik sgt yg nih, AIR GULA YG MELOYAKANNN!!) & scan for 28wks++(yg ni SGT SUKA,sbb dpt sekodeng baby shayang)

aku buat MGTT kali ke 2 okey, sbb masa 1st tu termuntah, so kena wat lagi sekali.. huhu.. sib baik kali ni berjaya..fuhh!

for checkup plak, alhamdulillah.. semua ok, masa scan paling seronok!! baby berada pada position yg betul, kepala da ke bawah.. saiz baby pon ok, tp doktor kata kaki dia panjang, wahh.. tinggi la ank ibu nnti.. hehe,gender??? jeng2, doktor tak konfemkan.. so takleh nk bgtau, tp ada la posibility yg dia ckp, tp biarlah rahsia ye..

papa teruja nk tgk baby taw! tak duduk diam papa,asik kuar masuk, sbb nk tgk ibu da masuk bilik doktor tak, ye la.. tmpat menunggu kan penuh ngan ibu2 mengandung.. time scan tu papa lagi byk tnya dr ibu.. hehe.. baby + ibu papa sgt2!! kan syg? heee..

kami juga minta surat dr doctor, untuk booking/bersalin di hospital putrajaya, kalo tak..mengikut klinik yg aku slalu checkup.. aku kena bsalin di hospital kajang(oh TIDAK!!) atau hospital serdang(yg ni OK! tp jauh dr umah pulak).. insyaALLAH next week kami ke hospital putrajaya untuk booking.

Baju-bajuan baby dr MAKNGAH!


Besides, hari sabtu.. baju-bajuan baby dr kak ipar smpai, byk sgt!! satu kotak!


+baju2 yg dah dipunggah oleh seorg ibu yg rakus! ngehehe+

mana taknya, anak abg aku da 4 org, semua boys! penah jugak aku story pasal diorg kat entry nih.., alhamdulillah.. save bajet kami, thanks makngah+pakngah.. byk jugak baju yg masih cantik2.. makngah jugak hadiahkan organizer, special tuk wat diary baby bila da lahir nnti..


+organizer - hadiah dr makngah+


Maternity Potrait Shooting

Then hari ahad plak, kami pegi shoot tuk maternity potrait dgn abg chot, photographer masa pre-wedd hari tu.. even cuaca tak mengizinkan, alhamdulillah.. dgn pengalaman+bakat abg chot yg hebat, gambar ttp cantik-menarik-the bomb.. hehe, nih aku upload sikit dulu, di curi dr facebook abg chot.. hehe, kalo rajin aku buat special entry pasal shooting ni nnti k!?










aku mengembang dr atas smpai bwh.. huwaaaa!!

k la frens.. thats all tuk hari nih...
u all semua take care ye!





6 comments:

Mrs.aisheiteru said...

tak sabarnye nak tgu anak mommy shaheeda!

shaheeda said...

faeza : hihi, aunty faeza & kak humairah doakan kami ye!! sbulan lebih je lagi.. jeng jeng

chu-E said...

me loike the last pic - so cute he he he wit the peruts

shaheeda said...

chu-E, the peruts is seksi kan?? kihkih

Are-Gya said...

wah beshnya..ske pic last tu..

♥♥ EmmA ♥♥ said...

akak tomei... Mesti anak pon comei nnti...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!