Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, April 5, 2011

❤❤abg shayang birthday!!!❤❤

Assalamualaikum frens & readers..

alkisah, pada 1 april 19xx, di hari org main2 APRIL FOOL, lahir la seorang baby boy yg tomey.. dan diberi nama anas bin zainuddin

Beliau membesar & membesar bagai juara dan kini telah menjadi suami aku, dan bakal menjadi seorang papa.. hihihi

Poyo gila intro aku kan... keh2.. Act nk cerita celebrate besday abg syg 1th April hari tu.. heheh

Masa besday dia, kebetulan dia keja shift malam, masuk keja kul 12, so tak dapat la aku nk wish secara live, salam2, peluk2, cium2 & #@$@$@..

So aku dpt idea, masa dia ke surau solat maghrib, aku pon godeh2 ipone dia kut2 ada application yg leh buat voice mail, nk suh dia dgr tepat kul 12 tgh malam.. hihih

Lucky me, mmg ada.. nama app tu, VOICE MEMO.. dengan pantas aku pon nyanyi dgn skema lagu allah selamatkan kamu..♫ dan sedikit ucapan simple tp special, hehe

Masa dia otw p keja tepat kul 12 malam aku suh dia buka app tuh.. Dia punya terharu smpai nangish.. masa tpon aku pon mmg dgr suara dia lain... hihih.. itulah baby boy saya, nampak je cam ganas..

Besday dia hari jumaat, so aku pon cam malas nk p keja sbb da tbgn lambat.. EL jek la, hehe
pas solat jumaat kami ke alamanda pulak,p lunch kat foodcourt je, cik abg jual mahal.. takmo p restoran canggih2, hihih.. xpe la, save duit aku.. kih2

2nd seprise, amik kek yg aku da booking hari rabu.. eskrim kek, masa amik kek tu dia sengeh2 je.. SUKA LAH TU!! tp dia ada ckp jugak... "apa susah2 ni syg ".. ala, takpe la... setahun sekali je kan, demi insan tersayang..

tada.. KEK kecik jee, 2-4 servings..




then p cari adiah yg dinginkan cik abg syg, takde idea nk beli apa.. so tnya je la, apa yg dia nak.. & he's request for this .. Indoor Gym SET



Tu je lah yg aku nk share, gambar potong kek takde, coz kami potong kek malam.. kat kdai yg agak gelap, so tak amik gambar.. hihih

❤❤Abg, i love you more & more every single day
terima kasih kerana melengkapi hidup syg dan jadi suami yg terbaik tuk syg..

semoga kita berbahagia hingga ke syurga..
syg dedicate lagu sedetik lebih by Anuar Zain kat abg ye.. ❤❤

Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa


Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih
selepas selamanya


Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia Asal masih adanya kamu...






❤❤ pix pre-honeymoon kat Bukit Tinggi, sminggu slps kawen, nk honeymoon btul2 tak sempat lagik coz baby tak sbr nk menghuni muka bumi Allah nih.. jadi honeymoon ber-3 la jawabnya nnti.. ngehehe ❤❤

4 comments:

chu-E said...

owwhh dot, i loike dis entry very much! how lovely gituw- pe pun semoga hidup anda berdua bahagia hingga ke akhir hayat!!

shaheeda said...

uik.. malu la cam gini.. hihi, mekacih chu-E!!

Queen said...

dah 2 tahun tak sambut besday..
mesti seronok kalau dapat celebrate lagi..tgk entry ni...menguatklan lagi..tahun ni dah ada anak dah pun..tak nak sambut gak lagi.....erm..erm..erm....kite pun tak sambut die punye..muehehehe

shaheeda said...

nik, napa tak sambut?? ala nik, buat simple2 pon takpe.. takpon sambut anniversary je, kalo besday + anni kena celebrate 3kali plak kan.. at least anni tu sambut la, ada warna warni sikit alam rumah tangga kita.. hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!