Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Friday, May 6, 2011

Cuba teka, Baby BOY ke GIRL??

Assalamualaikum frens...

Lama tak membebel, sbb skrg cepat penat.. masa byk dihabiskan dengan baring2 pastu tiba2 tertido.. hak hak, buruk perangai kan?

okeh3, berbalik pada topik asal.. nk share dgn korang tanda2 jantina baby dlm perut nih.. Aku pon smpai skrg tak confirm gender baby nih, sbb tak buat 3D/4D, sbb nya kami lebih suka suprise!! hehe

article ni aku amik dari KAK ENGKU.. mmg byk info leh dapat dari blog dia,dr info kehamilan, berpantang sampai la penjagaan anak.. jom baca!


TANDA BAYI LELAKI


  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau
mungkin tiada langsung.
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit
  • Anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam di sekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah ke utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga bertambah berat badannya.
  • Anda kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala

TANDA BAYI PEREMPUAN



  • Mengalami morning sickness di awal kehamilan
  • Merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan daripada sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan yang manis
  • Sukakan buah-buahan
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam
  • Anda lebih cerewet semasa hamil
  • Mudah moody berbanding sebelumnya
  • Kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadapkan wajah ke selatan semasa tidur
PENGALAMAN AKU PULAK...

  • Aku mmg tak kena morning sickness
  • Beban berat lebih pada bahagian depan
  • Masa mula pregnant suka makan masam & masin, tp skrg suka makan yang manis2
  • Suka cheese tp tak suka daging
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam
  • Cik abg pon naik berat badan.. hihih
  • Tapak kaki aku mmg selalu sejuk
  • Suka makan buah-buahan
Dua-dua tanda pon ada, so kita tunggu je la tau.. !! hihi.. lusa da masuk 34 wks..

Semoga baby lahir ikut tarikh due ye syg, sbb ibu belum abis beli brg2 syg ni.. hehe, papa kata next week nk settle semua... Ibu pon hanya ready after 36 weeks, skrg ibu lom ready.. syg duk baik2 & cute2 dlm perut ni tau..

ok my dear smua.. nnti kita story2 lagi k..

3 comments:

Queen said...

eh...kita beza sebulan je kan...

baru perasan..nik pun tak tau gender lagi.... malas dah nak teka..hahhaha

takpe..janji baby kita sihat kan... =)

as ♥ Leenda said...

takpe..
boy ke girl..
janji sihat, sempurna comel macam mak ayah dia..
hehehe..

mommie yuyu said...

hi, due date kita mmg dekat la..ntah2 awk yang dulu bersalin..sy pu ada dua2 tanda tu..tp masa scan last, 36w mmg dh terang dh jantinya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!