Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Thursday, February 24, 2011

wishList for me + baby! insyaallah..

Assalamualaikum frens + readers


Hari ni aku da buat keputusan, aku takmo dahhhh, takmooooo lagi 'menyervey', penat dah otak ngan mata aku! hihi

selama dekat sebulan aku survey barang2 aku(dalam pantang) + our beloved baby aku da decide da barang2 yang akan aku beli nnti, mengikut KEMAMPUAN + KEPERLUAN & bukan MENGIKUT KEHENDAK ok! kalo mengikut kehendak of cos la kita nk yg mahal2 sbb yg mahal tu kebiasaannya berkuAliti kan?? kan??.. xcited + teruja( eyh dol,same meaning lah tu) sgt nk beli heee..

lets check it out!!


1. BREASTPUMP




kalo mengikut kehendak, aku nk beli MEDELA SWING tapi lepas survey2 dan baca testimonial serta mengikut kemampuan, MEDELA HARMONY (mcm gambar kat atas tu) pon da cukup bagus da.. setakat nih dekat SweetBONDA paling murah.. tak tau la kalo korang tau ada lagi tempat yang murah2, beli bulan 4 kut nnti kut, tapi kan skrg dia wat sale.. camne ni camne ni???



2. SET BERSALIN




kalo ikut hati nk beli set bersalin NONA ROGUY (RM300 ++), adeh.. agak costy, tapi buat kali pertama nih aku try dulu set bersalin HPA, tapi nnti nk bincang ngan mak dulu camne, kut2 mak aku ada cdgn lagi bagus, hehe..

dari survey yang aku buat ramai jugak yang berpuas hati ngan set HPA nih, bengkung pon aku nk beli kat HPA.. Az-Zahran Corset (Bengkung 7 meter), nmpak macam ok.. hurmmm

3. SET TIDO BABY

mungkin nak beli dekat http://wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=19091, harga agak berpatutan tapi nk bincang balik dengan cik abg sayang.. hehe, s/ada nk beli online atau nk beli kat kedai2 biasa je

4. BARUT BABY


dah order http://mybabycomel.com/, design cantik dan harga berpatutan.. hehe

nak beli yg plain cotton putih, n cotton flanel bercorak macam kat bawah nihhh...






4. BAJU-BAJUAN BABY

yg ni beli kat shopping mall je lah, kalo rajin kami pegi SOGO.. kalo malas kami pegi jela shopping kat mana2.. heeeeee

ok lah kawan2 kalo korang ada idea and tempat2 lagik best nk shopping barang baby, dont 4get drop ur comment k!! kalo komen.. lagik tambah syg kat koranggg sume.. ngehehe

7 comments:

Queen said...

nik nak sharing je ape pilihan nik utk baby..hehehhe...

pam = nik nak s3..(nak MFS padahal)...tp nak jimat sikit..pki s3 dah..org kata ada keluaran baru MODU ke ape ntah nama..sama macam MFS dan jauh lebih murah.. =)

bengkung = bengkung u murah la..thanks sharing info..so nik beli sini jela jawabnye..thanks ye..

jamu = nik pakai nyonya menir...sbb family mertua semua pki yang tu dan senang dapat juga..kang beli lain kang semua buat tak tau je tak nak bantu..aiyok matikla..sebab mak nik tak amalkan jamu..

baju baby = nik beli dari 0-3 months...sampaila setahun..heheh..NB nye baju maybe pakai kakak ipar punye je.. =)

barut baby pun beli dekat pureen gitu je..hehehehe.....

bile pikir2 balik..banyak lagi nik tak prepare..nak sharing pun tak reti sangat.. =)

tp suke baca entry ni..sebab rasa ada geng..u pun 23 weeks..so takdela rasa gabra sangat sbb banyak barang i takbeli lagi..hehehhehheehhehheheheehhehehehhehehhehhehehehhehehhehehehehheheheheh

shaheeda said...

nik, s3 tu elektrik kan? mula2 tu 2nd choice lpas medela swing tu, tapi kan electrik n mcm ssh nak ngangkut, medela harmony tu nmpak senang, nmpak cam ringan n leh pam mana2, tgk la kalo tak puas hati ngan med harmony tu beli s3 plak.. kalo ada rezeki.. hehe

set nyonya menir tu familiar la, beli kat mana ye

miss ili said...

thanks dear for info. haihhh i x trpk lg nk soping brg2 bb cmni. budget awl le kekunun..nnt last minute soping da kelam kelibut. huhuhu....info u sgt bguna. nnt i nk share juga...

miss ili said...

thanks dear for info. haihhh i x trpk lg nk soping brg2 bb cmni. budget awl le kekunun..nnt last minute soping da kelam kelibut. huhuhu....info u sgt bguna. nnt i nk share juga...

shaheeda said...

camer2, ni smua yg penting, nk guna tul2 pas deliver.. yang lain2 tu tak list lagik, byk jugak duit kuar nnti taww... share tau! i slalu tunggu ur new story!!!

HanaKhairi said...

shida....
aku beli barut baby yg plain jer

bedung aku jahit sendiri jer cotton flannel beli kat nagoya

pam aku beli yg murah jenama pureen jer sbb diorg kata beli memahalpon nanti ssh nak pakai kalo kat opis....cuma storage jer xbeli lagi either nak pakai autumz

baju baby mber opis ckp beli jer 5 pasang, nanti bby cpt bsr

pampers aku beli yg 18keping jer jenama pureen bkn apa aku berangan nak pakaikan dia napkin masa dlm ari nanti pas2 bler da naik kijer aku nak pakaikan dia cd (cloth diaper)

set bersalin aku beli hpa

bengkung aku pakai mak aku punyer dulu....heheh

shaheeda said...

ana : termiss bls komen ko, heheh, wahhh rajinnyaa jahit sendiri.. aku pon byk jugak recycle baju2 anak sedara.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!