Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Monday, February 21, 2011

Music for baby!

Assalamualaikum frens n all mommy 2 BE


Macam entry aku sblm nih, soft music dan ayat2 suci al-quran dapat meningkat kan perkembangan otak bayi yang mana ia memberikan stimulasi pada indera pendengaran, otak mahupun tubuh bayi..


Ayat2 al-quran tu sudah semestinya la kan.. amalkan baca surah luqman, yasin dan al-Inshirah...
Selain tu, surah yusuff untuk dapat bayi yang comel/cute/mantap/gebu/kacak etc etc etc.. hehe, then surah maryam untuk memudah kan kita bersalin nnti..
Tapi tu semua kuasa Allah swt, kita dah usaha.. selebihnya doa & tawakal je la kan, semoga dimakbulkan

Orait, & hari ni nak share satu website ngan korang, tuk donlod pregnancy music ni, tapi kena ada skill..
music ni mmg soft music sahaja tanpa suara.. mmg damai je music2 nya.. bukan baby je, dgn mak2 baby pon msti suka dgr.. hehe



ni urlnya http://musicforpregnancy.com/listen.htm
kalo korang klik pada list2 tu korang hanya bole dgr secara online..
tapi nih aku ajar korang kaedah untuk donlod, hihi..
korang klik kanan pada list2 lagu tu, & pilih Save link as, then save la kat mana korang nk save .. buatla untuk 27 lagu tu k


tadaa.. skrg bole PLAY da dekat Windows Media Player@ITunes kat laptop or PC korang
semoga bermanfaat! bubyee

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!