Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Thursday, November 29, 2012

AISYA & NAPPY RASH yang teruk!!

Assalamualaikum..

Hari ni share problem ngan kamu2 semua.. 

Aisya kena nappy rash yang agak teruk, da pegi jumpa doktor & makan antibiotik, sapu ubat krim.. masih tak baik2..

Hari tu da berkurangan, tp bila tak makan ubat, jadi balik.. 
Risau2, da nk masuk 3 minggu.. last2 ptg smlm decide pakaikan minyak gamat & tepung ubi mcm pic kat bawah ni, nampak pg td ada perubahan positif.. 



Sebelum ni, bila nk start kena nappy rash, terus sapu minyak kelapa dara tropika, mmg mujarab.. tp minyak tu da abis, so weekend ni ajaa aajaa fighting kena p cari jugak..



Mudah-mudahan aisya cepat sembuh .. (T_T)

Sian anak ibu, time salin pampers msti cakap "akitt.. akitt" sambil tunjuk tut tut dia tu.. tp dia tetap ligat mcm biasa, huhu...


jum tgk "gambar kenakalan"dia yang terkini




nota : bila sapu krim, hati tak baper sedap.. krim tu kan ada kimia, pastu letak kat kemaluan anak.. emmm tak sukaaa tak sukaaaa 

3 comments:

HanaKhairi said...

shida,
pakai cloth diaper jer anak aku da xkena ruam lampin bila pakai cloth diaper mg agak mahal tapi sangat berbaloi sebab boleh basuh semula dan yang paling best no more diaper rash....

HanaKhairi said...

shida,
I suggest ko pakai cloth diaper. Memang agak mahal tapi sangttt berbaloi sebab boleh basuh semula dan paling penting tiada ruam lampin...nanti kesian dia pedih. Anak aku pakai pampers bila g jalan kejap-kejap ajer tido pon pakai cd. Tapi kena rajinla basuh...

shaheeda said...

ye ke ana... ada terpikir hari tu, tp memang kena rajin basuh kan, aku ni da lah membasuh seminggu sekali je.. tp alhamdulillah dgn izin Allah, da baik lepas pakai tepung ubi.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!