Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Friday, March 4, 2011

shopping tyme~!

assalamualaikum friends...

mlm ni sunyi sgt, cik suami outstesen 3hari, since yesterday, mish him sooo much.. sob2

so jalan2 la aku ke blog2 lain.. gembira sgt bila melihat blogger2 yg menjadi inspirasi aku masa nk kawen dulu, da pon melahirkan cahaya mata yg cumel2 belaka.. antara nya faeza, mazni, yanie, fasha dan ramai jugak yang dah preggy.. alhamdulillah, aku tumpang happy

dari blog mereka jugak la aku belajar apa preparation yg perlu bila nk sambut 1st baby,sbb turn aku pun tak lama lagi.. hehe, bess sgt baca story2 dioranggg..

so seperti mana dijjanjikan aku nk story pasal p soping hari tuh, dekat World of Babies Wharehouse Sale kat Nilai, berdekatan Giant Nilai.. aku dan suami sgt teruja nk pegi.. sbb all the branded apparel were in SALE!! yehuuuu...



on last saturday, pukul 12 lebih camtu kami pon dgn gigih bertolak ke nilai, tak jauh pon, tak sampai 1/2jam perjalanan dr umah kami..

sampai2, tak sangka aku dalam masa 2 tahun da berubah da kawasan tu, da dibangunkan pusat shopping yg dinamakan 9 AVENUE.. mcm-macam kedai & butik ada, restoran pon byk!.. bole gila dibuatnyaaaa...! kat situ jugak ada 3 baby boutique.. World of Babies, Bebe's at Home & Anakku.. mmg tak salah la idea aku nk soping2 kat situuu..

Off course la kami masuk tiga2 butik tu, even nk beli yg basic2 je..
sampai2 penuhkan perut dulu di Nasi Ayam Penyet RIA.. which is en suami sgt faveret!

pastu bermulalah misi kami bersoping.. gamba2 masa soping takde, sbb sibuk duk pilih2, tak terpikir nk amik2 gamba..
hasilnya aku berjaya merembat barang spt

Baju lengan pendek Newborn(NB) -1

Sleeveless - 1

Long sleeves NB -2

Seluar pendek NB -2

Seluar pjg NB -2

Rompers -1

Mitten+Booties - 2pairs

Socks - 3pairs

Hat -1

Towel -2

Changing mat

Baby wipes









Box ni pulak untuk letak ubat2, & jamu serta toiletries baby masa berpantang nnti





misi aku tak terhenti di situ, jumaat masa lunch hour aku pergi plak ke manjaku bangi wif officemate, cik nisa cute, sbnarnya nk survey2 je barang, tp terbeli plak
bath tub, hankerchief & nail clipper, nail clipper pon aku beli.. punya la awal.. hihi..







baju aku tak beli byk coz kak ipar jnji nk pos baju2 newborn nephew, katanya cantik2 lagi, then pastu baru aku sambung membeli lagi...

k la dear2 semua.. next entry nnti story pasal p scan baby hari tuh..

bye-bye-bye..



2 comments:

asleenda said...

alahai..comeiii nye barang2 baby ni kan..
geram tengok..

awak, ade mase jom join GA saya ni ehh...

http://asleenda.blogspot.com/2011/03/asleenda-1st-giveaway.html

shaheeda said...

asleenda : mmg comey kan, juling mata dibuatnya.. nk join, tp lom ada masa nk wat entry... nnti i join k!! thanks invite ye!!! pstt2 apa hadiahnya? hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!