Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Friday, January 20, 2012

Moms.. please read this!


Assalamualaikum semua...

Rindu sangat2.. miss u damn much! not u lah.. my blog actually, hihi.. tak lah memain jek, ngan korang pon rindu gak(bajet ada puluhan ribu followers.. haha)
Banyak sgt cerita nk stori, tp i've not enough time.. sob2 ni pon curik2 masa sikit masa lunch... bllrrpp! alhamdulillah
Baru lepas bedal nasi kerabu, hehe.. ada friends(mama humairah @ pn.aisheteru) kata milk booster.. hihi, hope so..
Hari ni nk share perkara paling paling paling penting tuk semua mommies out there, please read patiently with all your heart.. Then u'll find this is the key point for make sure generasi anak2 kita nnti adalah lebih baik dari generasi kita sekarang.. Insya ALLAH..

1)Semasa hamil, niat anak untuk agama, doakan anak agar dilindungi Allah dari syaitan…Rujuk surah Ali Imran, ada ayat doa isteri Imran
Amalkan ye…


2)Ibu-ibu hamil, jangan tinggalkan ibadah kepada Allah, di samping dakwah siang hari, malam bangun tahjjud doa pada Allah.

3)Anak-anak yang sedang membesar, kita besarkan dalam suasana iman dan amal. Hari-hari, cakap tentang keyakinan dan kebesaran Allah sehingga dia yakin semuanya datang dari Allah…

4) Kita usaha anak kita diberi pelajaran agama yang baik, macam Maryam a.s dihantar kepada Nabi Zakariyya a.s untuk ditarbiyah agama…Kita bukan ustaz ustazah, kita hantar anak-anak ke madrasah agar dapat belajar agama. Tapi, untuk hasilkan iman yakin, hanya dengan dakwah, jadi kita didik anak kita dengan dakwah juga…

5)Bila kita hidupkan suasana iman dan amal dalam rumah, kita akan dapat keyakinan kepada Allah swt dan orang yang datang ke rumah kita juga akan terkesan dengan keyakinan kita

6)Anak-anak perempuan kita jangan selalu biasakan berada di luar rumah…nanti akan terkesan dengan suasana maksiat di luar…

(point no 6 ni bole dipertimbangkan lagi jangan tak keluar rumah langsung.. nnti kang da besar, kena kejutan budaya lagi naya.. bawak pergi tempat bermanfaat je, contohnya shopping mall ke.. ahahah)

Please mommies, jom kita amalkan semua nih... Semoga Allah perkenankan semua doa kita
dan
SEMOGA ANAK IBU AISYA DAANIA JADI ANAK YANG SOLEHAH & BERMANFAAT UNTUK AGAMA..(jom amin ramai2) AMINN..


#curikgambadariFbpapa#

Semoga bermanfaat tuk mommies2 and mommies2b semua..

CREDIT :http://anakkusoleh.com.





1 comment:

Ili said...

as salam dear....lme x berblog walking.. kt opis keen block la, x beley msuk...anyway, daania da besar h? tembam bam bam....cute la headband daania, mne u beli?? anyway happy motherhood!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!