Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Monday, January 3, 2011

i miss my blog! i miss u!! ++ maternity story moryyy

salam kawan2...

huhu, rindu taw , rindu giler..korg rindu aku tak?? ngeeee :D, lama sgt tak update blog, sibuk n cepat letih skrg, thats y la...

tp hari ni ada kelapangan nk story2 ngan korang...

life mcm biasa, p ofis, balik umah, kemas2 umah, sepah2 umah, masak2, makan2, basuh2 baju, lipat2 baju(paling aku tak suka) huhu.. cik abg ada tolong2 jugak time berkesempatan, syg abg!! hehe

alhamdulillah skrg kandungan aku da masuk 4 bulan, so far ok je.. takde apa prob lagik, perut dah sedikit membuyut, hehe

dan paling bes aku nak share pengalaman aku p scan baby masa buat buku pink hari tuh,

pagi2 aku smgt pegi aku p klinik putrajaya, tup2 dia reject, kata aku kena buat buku kat klinik desa.. sbb umah aku alamat kajang.. p la klinik desa tu, mmg desa habih la, klinik umah papan, ala2 kampung gitu.. tak sangka pulak ada klinik macam tu kat sini

tp malangnya hari ituw bukan la hari tuk ibu mengandung, rugi cuti aku! cettt!

next week, pegui hari yg sepatutnya, wat check up, amik urine pastu timbang2, tekan2 perut sikit, pastu nurse tu kata " ok, pasni puan pegi klinik dengkil ye amik darah, prosedur biasa tuk buat buku", then dia bagi vitamin2 ibu mengandung, asid folic, ascorbic asid, iron tablet, vit B complex..

adehh, ke dengkil pulak..

sampai klinik dengkil, aku suspen2.. sbb nk kena amik darah, 1st time tau, takutt.. ada akk sebelum aku tu kena cucuk dua tgn, sbb tak jumpa urat kut, walhal dia kurus je..,aku ni dah la byk isi, adui dui.. aku pon baca la doa yg patut, harap2 dia cucuk sekali je...

syukur cucuk sekali dapat da amik darah, PUNYA LAH SAKITTTT macam kena gigit semut!!, haha.. tak sakit pon... aku igt sakit sgtla....

pastu sampai giliran masuk bilik doc, doc tu tanya2 sikit then dia kata nak scan, aku pon minta izin ajak cik abg masuk, 1st time nk ajak dia tgk baby, sblm2 ni scan aku sorg2 je tgk

bila da scan tu nampak da bntuk baby, CUMELL SGT, paling tak sangka baru 3bulan ++ baby da gerak aktif, nampak tgn dia gedik2 n kepala goyang2.. subhanallah.. aku macam nk nangis pon ada, cik abg pon siap ckp masa tu, " macam nak nangis lah ".. hihi..



doc tu senyum je.. tp masa dia nak amik saiz baby tu ssh sbb ank kesayangan kami tu tak diam, aktif btul.. gerammm taw, rasa makin xcited!!

mmg nampak perubahan cik abg pas dia tgk baby, dia makin caring pd aku.. hehe

k lah, nnti ada stori lagik nk share ngan korang.. muaahhxxx, tata



3 comments:

izwahasnan said...

wow...excitednye bakal mama kite ni...

shaheeda said...

hihih, mesti la aunty waa, awk akan rasa jugak tak lama nnti, so exciting tau! hehe

bunga said...

taniah...mesti comel..bunga suka tengok pompuan mengandung..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!