Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Thursday, June 27, 2013

my own testimonial using PINKISH BEAUTY

Assalammualaikum wbt...


Lama tak cott cettt kat blog nih, bz kat ofis, bz kat rumah... kekadang penat sgttt..

Tapi bila amalkan zikir fatimah, alhamdulillah semua lebih mudah... nnti aku buat entry pasal zikir fatimah ni k!!

Ok lah, berbalik pada tajuk asal ... aku ada utang nk tunjuk my own testimonial consume PINKISH kann??

Maybe ada readers yang da tau aku jual produk PINKISH BEAUTY COSMETIC.. emm mmg tak dapat iklan byk², sbb aku sgt bz.. tak larat nk iklan sana sini.. mudah-mudahan ada rezeki aku dgn pinkish nih..

Ok jom la layan testimonial aku


## gambar selepas tu pakai camera depan, sbb tu sedikit blur.. gambar ni langsung tak edit k atau guna camera360.. no nooo noo.. nk meniaga takkan nk tipu, kang rezeki jd haramm!!

sgt jauh perbezaan
(cik husband pon da perasan.. hihi)

ckp je produk apa yang aku tak guna, mana yang aku dgr bagus mmg aku guna.. cth, tia amelia, belina, natasya.. dan mcm2 lagi, olay pon penah guna, t3 pon, pegi jumpa doktor, makan ubat mcm2 .. 

tp jerawat ttp akan naik jugak, sampai satu tahap aku fikir "mmg aku ditakdirkan berjerawat smpai mati kutt.. huhu"

tp dengan izin Allah, aku google² jumpa produk ni, mula² aku try sabun gluta je dulu.. then rasa serasi terus sambar satu set...


Sekarang pinkish da meluas dah, kalo tgk rancangan PRIMADONA, jd sponsor hadiah lagikkk..

dan semakin byk good news aku dgr pasal pinkish.. 

salah satunya, Pinkish sudah mula di jual di famasi.. that mean apa???
mean pinkish mmg takde bahan berbahaya.. 

Diiktiraf oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA DAN PAKAR
 KIMIA 
ANTARABANGSA
(NOT 120701328 K)

dan mendapat sijil halal dari JAKIM.

Dan ada seorang pengacara/dj radio datang sendiri ke HQ, sbb nk jual pinkish dan mengakui PINKISH MMG BAGUS.. FEEYA ISKANDAR (PENGACARA KILAUAN EMAS).. jom tgk testimonial dia



kalau korang mmg ada masalah jerawat, atau apa2 saja.. cuba la pinkish ni then doa je..
kalau mungkin anda dah putus asa dgn masalah kulit (mcm aku dulu), percayalah.. setiap masalah, Allah pasti  bg jalan penyelesaiannya..



Wednesday, June 12, 2013

Suprised On My Birthday!!

Assalam all..

Semua org mmg mengharapkan sesuatu di hari lahirnya kan.. ehh! ye ke??
ke aku sorang?? heheh

Actually birthday aku 2 hari je awal dr si kecik, aisya daania tu.. 

Masa birthday aku, dapat mungee dari en suami tercinta.. 

Masa tu kat opis, tetiba dapat call dari seorang apek, suh turun bawah. amik bunga..




Takyah la aku nk stori panjang² buat karangan bagai, aku wat entry ni pon supaya lepas² ni aku leh mengenang kembali masa² muda aku.. supaya aku igt yang laki aku penah bg bunga masa birthday aku.. & penah buat aku happy sgt sgt sgt, masa birthday aku..hehee.. bukan nk menunjuk² ("aku hadee, ko hadooo???")... yee


"Happy Birthday my lovely wife, Papa & Aisya love u so much"

Love both of u so much too my bucuk & my masham.. 

Ok lahhhh.. babai semuaaaa.. 







Monday, June 10, 2013

MY SWEETHEART TURNS TWO!!


Assalammualaikum all!!

Alhamdulillah, semalam. 9 JUN 2013... buah hati+pengarang jantung aku, Aisya Daania Binti Anas genap 2 tahun.. Dialah racun, dialah penawar.. sbb dialah aku jd harimau.. mengaum² tiap hari.. dan sebab dia lah, segala penat lelah aku di ofis hilang setiap kali balik kerja bila tgk muka dia..

Sekarang sgt² aktif.. ya ampunn.. semput kekadang di buatnya, semalam pegi kedai perabot.. letak dia atas deretan katil, dia boleh berlari atas tilam tu dari hujung ke hujung.. kalo ada space antara katil tu siap bole lompat.. ya Allah.. aku yang takut dia jatuh..

Aku perasan dia mmg belajar ikut attitude aku & papa dia, contoh..
kalo dia pegi dapur time aku masak, aku selalu ckp "issyy sibuklahh!!"

beberapa hari lepas time main² dgn pak sedara dia, aku dgr dia kata "aihhh!! sibokklahh!!" DENGAN JELASNYA!! haha.. 

then setiap kali aku buat bunyi pelik² cth "isyhhh", "aduhhh" & etc, dia akan tnya "apa buuu??", atau kalo dgr bunyi benda jatuh dekat dapur.. dia akan lari kedek² dari depan then tanya "apa buuu!!??".. sgt alerrtt ok!!...

Dia jugak da paham arahan² aku, makin rajin menolong dan mmg boleh di harap.. Mmg sgt bersyukur dikurniakan anak sepertinya.. jarang menangis atau mengada², sentiasa menyenangkan hati..

Satu je yang aku geram pasal dia, sgt "rajin mengemas".. tu jeee yang aku tak tahan, kadang² terkeluar suara SOPRANOO aku.. haha

Sabtu lepas ada buat party liar tuk dia, haha.. nnti aku wat entry khas.. order cake upin-ipin, sbb dia peminat tegar upin ipin.. hehe..

Terima kasih pada ahli keluarga & sahabat handai yang hadir u guys mmg rawks!! byk hadiah & salam keruks.. cam pengantin gituuu.. siap dapat belikan katil & almari upin ipin tuk dia hasil kerukan itu.. kehkeh

Semoga aisya daania menjadi anak yang solehah, berjaya dunia & akhirat dan terus menyenangkan hati  ibu+papa  & semua orang, ibu love u soo much dearr..!!

"Syukur ku pada mu Ya Allah dikurniakan anugerah terindah ini, akan ku jaga amanah-Mu ini sebaik mungkin, bimbing lah kami ke jalan yang Kau redhai.. Aminn"












LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!