Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Friday, January 20, 2012

Moms.. please read this!


Assalamualaikum semua...

Rindu sangat2.. miss u damn much! not u lah.. my blog actually, hihi.. tak lah memain jek, ngan korang pon rindu gak(bajet ada puluhan ribu followers.. haha)
Banyak sgt cerita nk stori, tp i've not enough time.. sob2 ni pon curik2 masa sikit masa lunch... bllrrpp! alhamdulillah
Baru lepas bedal nasi kerabu, hehe.. ada friends(mama humairah @ pn.aisheteru) kata milk booster.. hihi, hope so..
Hari ni nk share perkara paling paling paling penting tuk semua mommies out there, please read patiently with all your heart.. Then u'll find this is the key point for make sure generasi anak2 kita nnti adalah lebih baik dari generasi kita sekarang.. Insya ALLAH..

1)Semasa hamil, niat anak untuk agama, doakan anak agar dilindungi Allah dari syaitan…Rujuk surah Ali Imran, ada ayat doa isteri Imran
Amalkan ye…


2)Ibu-ibu hamil, jangan tinggalkan ibadah kepada Allah, di samping dakwah siang hari, malam bangun tahjjud doa pada Allah.

3)Anak-anak yang sedang membesar, kita besarkan dalam suasana iman dan amal. Hari-hari, cakap tentang keyakinan dan kebesaran Allah sehingga dia yakin semuanya datang dari Allah…

4) Kita usaha anak kita diberi pelajaran agama yang baik, macam Maryam a.s dihantar kepada Nabi Zakariyya a.s untuk ditarbiyah agama…Kita bukan ustaz ustazah, kita hantar anak-anak ke madrasah agar dapat belajar agama. Tapi, untuk hasilkan iman yakin, hanya dengan dakwah, jadi kita didik anak kita dengan dakwah juga…

5)Bila kita hidupkan suasana iman dan amal dalam rumah, kita akan dapat keyakinan kepada Allah swt dan orang yang datang ke rumah kita juga akan terkesan dengan keyakinan kita

6)Anak-anak perempuan kita jangan selalu biasakan berada di luar rumah…nanti akan terkesan dengan suasana maksiat di luar…

(point no 6 ni bole dipertimbangkan lagi jangan tak keluar rumah langsung.. nnti kang da besar, kena kejutan budaya lagi naya.. bawak pergi tempat bermanfaat je, contohnya shopping mall ke.. ahahah)

Please mommies, jom kita amalkan semua nih... Semoga Allah perkenankan semua doa kita
dan
SEMOGA ANAK IBU AISYA DAANIA JADI ANAK YANG SOLEHAH & BERMANFAAT UNTUK AGAMA..(jom amin ramai2) AMINN..


#curikgambadariFbpapa#

Semoga bermanfaat tuk mommies2 and mommies2b semua..

CREDIT :http://anakkusoleh.com.





Monday, January 9, 2012

entri kontot @ bersihkan sawang..

Salam semua..

INI ENTRY PERTAMA SAYA DI TAHUN 2012.. opss terskema plak, hehhh
bole tak aku nk wat entry pakai point2 je hari ni?? tak payah nk karang2 ayat mcm exam penulisan SPM @ mcm wat cerita cam novel ombak rindu yang katanya best tuh?? (aku kurang minat baca novel, hihi)

antara story hot meletup kebabommm ;
  • hari ni, puteri kesayangan berusia 7 bulan, mggu lepas jatuh katil, semalam jatuh sofa bed.. keshiann anak ibu :(
  • DSAI dibebaskan, perhimpunan 901 dibenarkan dengan mudahh.. wondering whyy?? but alhamdulillah.. ermm PRU13, eyh aku tak daftar lg kut, hehehh
  • keja makin byk, hari2 wat programming.. penat otak, if else.. switch case.. bla blaa
  • dah lama tak bermuka buku.. berat bdn makin turun, eyh.. apa kaitan nye ??
  • makin malas iron baju, asik rotate baju yang sama.. sbb baju tu je yg tak payah di iron.. haha
  • tak sabar nk bercuti bersama en suami dan princess daania.. hihi, tak plan lg ke mana.. TAK SABARNYAAA!!
ok tu je kut.. tataaa

~sebelum jatuh dr sofa bed, smlm~


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!