Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Tuesday, November 22, 2011

bola punya pasal!!

hahahaa..harimau malaya menang!!!

opss intro yg kurang manis ..maap2.. heheh, salam semua

hari ni mana2 pon citer pasal bola, dalam kereta pasang radio citer bola, tgk paper pon bola, tgh makan bfast pon bola.. dalam hati pon masih bola, sbb puas hati sgt2 bila ghimau makan burung garuda.. ngap ngappp (eloo... burung garuda tu bukan burung dongengan ke? sbb tu la pingat emas pon hanya dongengan tuk korangg.. hak2)opppss!! agak angkuh di situ yeee..

bila tgk dgn mata sendiri skuad ghimau menang, ia adalah kepuasan maksimum bagi aku yg minat bola ala alaa ni je.. kalo yg betul2 minat bola tu lagi lahh agaknyaa

ok, nk cerita pasal kami bertiga tgk bola semalam.. heheh

aku balik keja mcm biasa, tgk2 en asben lebih dulu sampai, walhal dia dr bangsar.. tp sebab semangat ke'BOLA'an dia sampai dulu..

papa sambut kami(me wif daania mucuk) kat luar sambil berdialog "masuk umah nnti msti syg suka".. , aku : napa eyk??

masuk2 rumah.., eyh ada KFC, bukan KFCM okaayyy.. (ahaksss.. lawak la tuhh)

yeay! takyah masak !!

sbb smgt nk tgk bola, kul 8 da terpacak depan tv... sambil melayan puteri kesayangan kami..

daania pun bila papa dia ada, happy lain macam, kejap kat ibu kejap kat papa.. ambui, ceria bukan main

1st time duk depan tv selama 3 jam pasal BOLA.. tanpa jemu, penuh debaran dan saspen..

masa msia berjaya dapat gol, masa seri tu.. aku n en asben menjerit GOOOLLLL!!
Daania yg tgh meniarap main toy terkejut, pastu pandang kami berdua buat muka pelik.. pastu sengih lebaarr.. haaha, comelll je

pastu aku jerit(slow2).. GOOLLL!! dia sengih lebar lagi, pastu gedik2 kan tgn & kaki dia, aku ulang2 lagik.. setiap kali aku jerit camtu la reaksi dia.. hihi.. ank ibu pon suka bola yeee..

then ada satu masa bila bola da dekat pintu gol msia, nk saksikan gol punya pasal .. aku mengengsot dan terlanggar gelas isi air.. apa lagi, tumpah la airrr.. masa tu tgh buaikan daania tdoo.. hikss. fanatik gak aku nih, heheh.. nasib la tak gol, kalo gol aku melompat pecah gaknya gelas tuh, kihkih


tapi.. apa2 pon , alhamdulillah.. KFCM, Badrul, Muslim dan team ghimau seluruhnya adalah hero kita malam tu.. Mereka menjalankan amanah dan tanggungjawab dgn baik. Mereka bukan menentang pasukan indonesia shj, malah menentang hampir 100 000 penonton malam tuh..

kita tak perlu pemain import, kita tak perlu jurulatih import, kita hanya perlu semangat juang dan keyakinan yang tinggi

aku kagum sgt kagum.. mental dan fizikal mereka sgt hebat! kami semua bangga dgn kamu semua, kami syg kamu semua, kami syg MALAYSIA!!

Jom layan gambar.. BOLA PUNYA PASAL.. Heheh














Friday, November 11, 2011

dapat hadiah.. senyum senget, eheehh

As Salam semua..

tarikh hari ni cantik kan?11.11.11.. kalo la belum nikah, nk nikah hari ni je rasa.. hihih
okeh, hari ni nk share pasal daania, lagi dan lagi dan lagi..

cik isma bagi hadiah pulak.. hehe, tadaaa


ini
dan, inikeychain ni gantung kat beg baju yg bg kat babysitter dia.. hehe


balik2 rumah terus ibu sepitkan klip kat rambut daania.. hihi

nk tau? daania pandai senyum senget tau.. tgk ni
ni laaagi senget..
senget 180° pon bole tau!

takde la.. tipu je..hehe

oppss.. cik isma pon ada buat entry pasal ni kat SINI

ok lah semua.. tata & assalamualaikum..

Thursday, November 10, 2011

teringin... huargghh

Ok ke ESP nih??
selalu kalo tak lunch susu jadi sikit.. tak best je nak pump
kalo mommies kat luar tu ada pengalaman citer la, then kat mana nak beli??
yang murah2.. mls nk pos2
area putrajaya/bangi ok kut!


~mood : tgh mengantuk ni.. huarrgghh

Tuesday, November 8, 2011

!!selamat hari raya Qurban!!

As Salam..
tak banyak nk stori, tapi sebelum jd entry basi.. baik post laju2.. hihi

alhamdulillah, kita masih mampu menyambut hari raya aidiladha.. masih mampu menikmati daging2 korban, berbanding dengan mangsa2 kebuluran..

maka dengan itu, BERSYUKUR lahhh dgn nikmat ini..

tahun ni 1st time beraya haji dengan famili in law(FIL), di rumah mak sedara en suami, mmg sgt meriah.. almaklum FIL terchinta berasal dari kelantan.. mereka masing2 amik bahagian dalam ibadat qurban, sekor lembu, sekor kambing..

aku tak pernah lagi.. harap2 tahun depan dapat buat, semoga dimurahkan rezeki.. amin

aktiviti kami;
-pegi solat raya.. aku tak pegi, jaga cik daania la
- breakfast
- sembelih korban, ni aku tak berani tgk.. sbb aku ni jenis berperikebinatangan, kesiannn.. mungkin atas faktor itu lelaki je bole sembelih kut
- gotong royong masak2
- makan2
- tazkirah, ada ustaz dtg.. lupa nama dia apa.. tp suka tgk muka dia..sejuk jee (hamboi ko!)
- malam, bbq time! yeay.. ada artis dtg.. ezzara aisyah & fizo omar..alaa.. pelakon soffiya kat tv3 pukul 7.00 tu, diorg ni kwn cousin en suami
ada amik gamba tp kat camera org lain, sob2


ha ni lagi sorg artis tgh meningkat naik.. cun meletopp gituwww..
taaaraaa!!!!!!


ok semua..
salam aidiladha dari daania & family

Wednesday, November 2, 2011

Layout baru lagik! Hehh

~ENTRY INI TAKDE CONTENT.. HIKS! ~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!