Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Monday, October 31, 2011

my Gadget

AsSalam..

Hye All.. rindu nk ber'BLOG'.. Since ada daania, masa aku sentiasa terisi
melayan dia yg manja tuh, sentiasa kena ada org dengan dia... kalo tak dia bebel2 panggil org, mula2 bebel2 sikit.. pastu marah2 la.. hihih...
sebelum tu, layan pic daania yang tdo sendiri sbb takde org layan dia, ibu sibuk kemas rumah, daania layan toy & tv smpai tertido sendiri atas tilam.. papa mana? papa pigi kerja daa


mcm budak besar je anak ibu

ok sambung cerita..

tajuk post gempak, mcm baru lepas beli cannon 5d mark 2 takpun samsung S2, ahh.. duniawi semua tu! haha.. tak mampu kut nk beli, riban2 semua tuh..

lagipun perkara yg menjadi keutamaan aku skg adalah Daania, Daania & Daania.. pastu baru papa Daania.. hikss

Alhamdulillah, aku masih breasfeeding daania.. mmg itu lah cita2 aku since pregnant lagi.. mungkin dgn doa & niat yg ikhlas, Allah kurniakan susu yang cukup untuk daania, walaupun tak meriah cam mommies lain yang dapat stok bertimbum timbun.. tp alhamdulillah, cukup..

Lepas deliver hari tu aku hanya mampu beli set manual, medela hamony mcm kat bwh ni, kat Sweetbonda... sweetbonda mmg sweet sbb selalu buat pakage yg best2.. medela freestyle juga menjadi anganan kosong aku, rege MF tu 3/4 gaji aku hokey!




Stok susu aku semakin berkurangan, perasaan nk beli bpump letrik semakin membuak-buak.. ditambah dengan sale dekat e-shop yang menggila, such as liitlewhiz,fabulousmom,enjoybreastfeed,sarakids,myBBstore,onebabyworld & etc etc.. gila tak?? byk lagi..cuma mls je aku nk taip.. heeehhh

Last-last ajak en somi pegi enjoybreastfeed kat klang.. "abg... jom pegi klang, beli breastpump soh seh soh seh, pot pet poott.. " setelah dipujuk,dirayu,dibodek,diugut,dibentak.. akhirnya kami ke klang jumaat lepas..

Aku bajet, EB tu gudang besar yg jual brg baby.. rupanya kedai kecik tingkat ats je.. tp segala mala pasal breastfeeding ada, dr A smpai Z.. aku dapt snap 1 picture je, segan nk amik byk2.. lagipun aku sorg je customer masa tu..



aku siap try breastpump yang aku nk beli tu.., mmg best tau.. harga nya sgt murah, tp kena jadi ahli! dari nk beli 1 brg.. aku beli 4 brg.. napsu ke ituuww??

aku grab Spectra DEW 300 Breast Pump + Extra Breast Shield Set, Medela Valve Head, AmazingMom Nipples-protected Washable Bra Pads, You Have a Baby Breast Milk Storage Bag (8oz, 100pcs) ..


++ni la gadget terbaru aku, hehe++

sekarang kena rajin pump.. kalo tak membazir je beli.. huhu.. harap2 lpas ni susu makin meriah la..

ok lah, nk pegi pump jap.. semangat! semangat!


pesanan untuk daania.. ibu harap daania jd ank yang terbaik untuk ibu&papa, macamana kami cuba untuk jd yang terbaik tuk daania.. muahhh



Monday, October 24, 2011

Anakku.. AISYA DAANIA


Anakku.. Aisya Daania

Bila ibu boleh memilih
Apakah ibu berbadan langsing atau berbadan besar karena mengandungmu
Maka ibu akan memilih mengandungmu…
Karena dalam mengandungmu ibu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah

Sembilan bulan nak,… engkau hidup di perut ibu
Engkau ikut kemanapun ibu pergi
Engkau ikut merasakan ketika jantung ibu berdetak karena kebahagiaan
Engkau menendang rahim ibu ketika engkau merasa tidak nyaman, karena ibu kecewa dan berurai air mata…

Anakku..Aisya Daania,
Bila ibu boleh memilih apakah ibu harus operasi caesar, atau ibu harus berjuang melahirkanmu
Maka ibu memilih berjuang melahirkanmu
Karena menunggu dari jam ke jam, menit ke menit kelahiranmu
Adalah seperti menunggu antrian memasuki salah satu pintu surga
Karena kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan ke luar ke dunia sangat ibu rasakan
Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua
Malaikat tersenyum diantara peluh dan erangan rasa sakit,
Yang tak pernah bisa ibu ceritakan kepada siapapun

Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia
Saat itulah… saat paling membahagiakan
Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,
Mendengarkan ayahmu mengumandangkan adzan,
Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang junjungan kita Rasulullah di telinga mungilmu

Anakku.. Aisya Daania,
Bila ibu boleh memilih apakah ibu berdada indah, atau harus bangun tengah malam untuk menyusuimu,
Maka ibu memilih menyusuimu,
Karena dengan menyusuimu ibu telah membekali hidupmu dengan tetesan-tetesan dan tegukan tegukan yang sangat berharga
Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada ibu dalam kantuk ibu,
Adalah sebuah rasa luar biasa yang orang lain tidak bisa rasakan

Anakku.. Aisya Daania,
Bila ibu boleh memilih duduk berlama-lama di ruang rapat
Atau duduk di lantai menemanimu menempelkan puzzle
Maka ibu memilih bermain puzzle denganmu

Tetapi anakku…
Hidup memang pilihan…
Jika dengan pilihan ibu, engkau merasa sepi dan merana
Maka maafkanlah nak…
Maafkan ibu…
Maafkan ibu…
Percayalah nak, ibu sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita,
Agar tidak ada satu kepingpun bagian puzzle kehidupan kita yang hilang
Percayalah nak…
Sepi dan ranamu adalah sebagian duka ibu
Percayalah nak…
Engkau adalah selalu menjadi belahan nyawa ibu…

Ratih Sanggarwati (Ratih Sang)

~waduhh.. bikin air mata gue netes.. sob sob

Hadiah dr Aunty Ani & Kak Fatin!

Assalam...
Entry fresh di pagi isnin..
Pagi ni, sampai ofis dapat hadiah dari aunty Ani & kak Fatin.. Nak tgk hadiahnya?? Taraaa





Headband tertulis nama Daania.. suka sgt! mggu lpas ada 'iklan' headband ni lalu kat wall FB aku, terlintas nk belikan daania.. tgk2 isnin ni aunty Ani bagi plaks.. sukaanyaa!!.. tambah lagi koleksi headband daania, ahakss

Nak cerita pasal fatin pulak.. fatin ni gebu n putih, cam mak dia gak..' ikhlas ni ani, bukan nk bodek ke apa' hihi..dan ramai kata kembar daania, sbb ada rupa daania..
mmg ada kesamaan sikit, tang mata kut.. terima kasih to aunty Ani & kak Fatin, segan la.. kami tak bg hadiah apa2 lagi kat fatin.. hehe :P

jom tgk gambo kak fatin yang cute! minta izin tempek pic Nur Fatin Adriana kat sini ye Ani??






Friday, October 21, 2011

To ALL nuffnangers!!

Assalam..

Hi all..


Sapa2 yang bermurah hati.. bole menderma dengan memberi sedikit credit nuffnang anda ke Rumah Anak Yatim Aman di Shah Alam ini.. Klik sini ye!!







Walaupun hanya RM1, ianya sgt bermakna utk mereka semua.

LOVE,
shaheeda

Tuesday, October 11, 2011

saye da pandai meniarap!! yeay!!

Assalamualaikum semua especially mommies2 out there

Hari ni nk share good news dgn u all semua.. Our beloved AISYA DAANIA da meniarap.. hihi

nk tau tak kenapa aku terlalu happy?? sbb aku dah setkan target yang aku nk daania meniarap dlm umur 3 bulan, sejak dari dalam pantang lagi aku ckp kat dia, 'ibu nak daania meniarap masa umur 3 bulan ye syg!', sbb dalam pantang pun dia mmg tdo mengiring

masa umur 2mth ++ pulak, dia da mula tunjukkan usaha nk meniarap, lepastu everyday aku bg semangat kat dia..aku akan ckp 'ANAK IBU BOLEH! ANAK IBU KUAT!', (da macam nk masuk lumba lari plak anak aku.. haha)
Alhamdulillah, ank ibu dgr ckp ibu dan yakin dgn diri sendiri..

nk tau cerita masa 1st time dia meniarap.. ??
it was happen last friday,masa tu lagi 4 hari nk ke usia 4 bulan.. kami berdua je masa tu, papa still on his way balik rumah dr ofis, sian papa tak dapat tgk.. hihi.. papa msti jeles kan?

smpai rumah dr ofis & pick up dia kat rumah babysitter.. aku pon letakkan dia atas toto, then keluar pegi buang sampah.. masuk dlm rumah aku tgk da 'terlungkup'.. aku punya heppy sampai melompat, sib baik tak tercampak bakul sampah tu, haha.. pastu peluk dia kuat2 & cium dia byk2! then cakap 'IBU SYG DAANIA SGT2!'
terharu sgt masa tu..

jum layan picas! ni pic dia meniarap malam td.. masa 1st time meniarap tak sempat nk snap, sbb jaga daania yang masih belum balance kan badan lagi.. hihi








sibuk nak ambil2 barang dah.. tak dapat nk gerak, dia tarik2 toto tu, at last dapat jugak remote dalam genggamannya.. haha.. daania daania!
tu je lah kut nk stori.. TaTa!

Entry ini sememangnya diakui entry syok sendiri dalam kegembiraan.. Sekian!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!