Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Thursday, September 29, 2011

WAJAH yang sering ku RINDUUUU (update!)






















time please run fasterrrr..
tak sabar sgt nk jumpa budak mucuk niii!!

Tuesday, September 27, 2011

Contest Raya Sedondon


Kami memilih warna ni sbb masa kawen hari tu tak kesampaian.. minta mak andam baju warna ni, last2 dia wat warna baby blue plaks.. teeheeee, redha je lah


Saya mahu tag

hope leh dapat adiah dari



tu.. ngehehehe

aiseh, lupa nk bg link pada all yg di tag.. ngihihi

Wednesday, September 21, 2011

♫♫♫~5 monyet kecil~♫♫♫

Assalamualaikum friends & viewers..

Hari ni citer pasal cik daania lagi, hihi..
daania suka sgt tgk video nih kat youtube.. kalo pasang video nih mata tak berkelip, sapa panggil pon dia tak heran & yg paling best siap menegur2 sambil tgk video nih.. mungkin nyanyi sama kut, kihkih comel giler..

Daania buat ibu rindu sgtttt..... tau tak??? jom layan video nih, ntah2 u all pon nnti ada yg tersangkut dgn video ni.. ahahaha.. sbbnya, ibu daania pon kekadang nyanyi lagu ni sorg2.. asik terngiang2 di telinga je lagu nih, smbil trigt keletah daania tomey ibu tuh.



Jom nyanyi sama!

Tuesday, September 20, 2011

And I Go for This..

Tommee Tippee CLOSER TO NATURE


Product features;

  • Available in Pink and Blue designs
  • Teat designed to mimic the natural flex and feel of a mum's breast
  • Super-sensitive valve
  • Soft natural feel silicone teat
  • Easy hold bottle with a slow flow teat
  • BPA free for total reassurance

With our closer to nature range bottle feeding couldn't be easier. Our closer to nature is the perfect bottle feeding range for your newborn. The unique extra-wide teat on all of our closer to nature bottles works beautifully, just like mum, authentically flexing and stretching to mimic the natural look and feel of mum's breast - making bottle feeding easier.

Designed in conjunction with breastfeeding experts, the revolutionary Closer to Nature easi-vent teat mimics the natural flex, movement and softness of a mum’s breast, to make switching between breast and bottle easier than ever before. The unique shape encourages your baby’s natural feeding action so that switching between breast and bottle becomes second nature. The bottles have been designed to be held in the most natural positions during feeding and can be held in 3 ways: cradles comfortably in the hand, gripped in the same way as a traditional wide neck bottle, held from the base; making feeding comfortable for everyone.


Ibu harap Daania suka ye sayang.. ibu & papa tak kisah berhabis, janji Daania sihat & bahagia selalu.. Tu je kami harap...

So, daania minum ye dalam botol nih.. ibu takmo daania kelaparan, daania kan Good Girl.. heheh
mwaahhh mwaahhh

Monday, September 19, 2011

Kisah Daania dan botol.. aisehh

Assalamualaikum..

hari ni entri aku mengisahkan cik daania yg tak mau susu botol, minggu lepas baru 3 hari tinggal dengan pengasuh, aku da rasa badan dia da susut..

Uish, risau dibuatnya.. keja pon tak tenang, hari ni pon pengasuh dia kata hanya minum 1 Oz, dr pg smpai tghari td..

aku masih bg susu badan pada dia, hari2 duk mengepam.. then akan aku simpan pada Safety Plus storage bottle mcm gambar kat bwh ni



botol ni jugak terus dijadikan feeding bottle pada daania.. untuk memudahkan pengasuh
masalah aku skrg, daania takmo pakai teat.. aku da beli 3 jenis puting .. semua dia reject, kalo minum pon sikit jek.. sblm ni, sampai umur dia 2 bulan, ok je pakai botol.. time2 aku da nk keja plak dia pandai memilih..
kawan aku ada rekemen pakai puting pigeon, dan ada yg rekemen pakai botol MAM @ tommee tippee




~~MAM INFO ~~


~~TOMMEE TIPPEE INFO~~

any suggestion tak dari ibu2 mithali semua??

Thursday, September 15, 2011

entry BOWWRING!

Assalamualaikum..

entry ni saja nk ilangkan boring, nk promote layouts blog i yg baru nihh.. hihi.. ok tak?
agak skema sikit kut.. hehe

hari ni puas hati sgt2 sbb setelah lama aku mencari, akhirnya dapat jugak beli crochet hat tuk puteri kesayangan, cik daania..

aku beli kat KIDDIESBAZAAR... tapi terus terjah ownernya which is my x-roomate office-mate..
dia keja kat JPM agak dekat dgn opis aku, so tpon terus suh dia bwk p opis..

ni crochet hatnya



aku jugak grab rompers kat bwh ni tuk newborn baby girl kawan baik aku...




thats all for today.. selamat berOPEN HOUSE semua!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!