Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Thursday, March 31, 2011

❤ Cuppies-4-You GA !! Nyum2 ❤!

Assalamualaikum semua.. (。◕‿◕。)


Ni adalah entry melekit..
1st time aku join GA away nih, ramai yg bermurah hati buat GA CONTEST, may Allah bless u ALL! sebelum nih nk join lain2 GA tp bertangguh2, tup2 tgk da sampai tkh tutup, tapi kali nih tiada alasan lagi, sbb hadiahnya sangat menggoda jiwa aku nih.. & mana la tau rezeki buah hati kesayangan aku dlm perut nieh, ngehehe

thanks kepada owner of Cuppies4u yang mengoffer saya joinn GA nih.. sgt terharu okeyyy!!

alkisahnya aku kenal ngan cuppies4u nih, masa nk order cupcake wedding aku bulan 7 thn lepas, sayangnya masa tu dia tutup kedai temporaryly.. sgt lah sedih.. sob2.. harap kali nih ada peluang aku nk merasa cupcake dia, kalo sedap boleh order selalu, nampak dr pic nih mmg macam sedap!!


***

Giveaway by CUPPIES4YOU

Giveaway prize:
A box of SIX (6) large size Red Velvet Cupcake (RVCC)
for FIVE lucky winners!

So, how to be a winner in this GA? Caranya mudah saja.
  1. Copy & paste (blog ni tak boleh 'right click' - maka anda kena tekan button 'ctrl' dan 'c' serentak untuk copy, kemudian 'ctrl' dan 'v' untuk paste) bermula part *** kat atas ni ke dalam blog anda dan jadikan sebuah sticky post sampai tarikh tutup GA. Bermula 23 Mac 2011 dan akan berakhir pada 31 Mac 2011 tepat jam 11.59 malam. <-- secara tak langsung, GA ni terbuka kepada mereka yang bergelar blogger sajalah
  2. Jangan lupa letak link blog ni http://cuppies4you.blogspot.com ke dalam entry anda.
  3. Letakkan link/URL blog post's anda di dalam comment box entry ini sebagai bukti penyertaan.
  4. LIMA (5) lucky winners akan dipilih secara rawak melalui kaedah cabutan bertuah (kami akan guna sama ada random.org ataupun cabutan nama secara manual).
  5. Pemenang akan diumumkan pada hari Isnin 04 April 2011.
  6. Para pemenang perlu collect hadiah pada hari Sabtu 09 April 2011. <-- ni penting kepada mereka yang nak join ya? Kalau rasa tak boleh nak collect atau wakilkan sesiapa untuk collect hadiah, tak payah le masuk HE HE HE. Bagi chance pada mereka yang betul-betul available untuk collect hadiah pada tarikh yang telah ditetapkan.

***


baby : mummy! the cake looks so yummy lah! can i get some??
mummy : ok dear, i'll try get it for u okey!!
baby : ok mummy!! lalala





Thursday, March 10, 2011

prevent STRECHMARKS!

assalamualikum semua..

entry ni, entry kontot je.. sbb nk ilang borink ! ngeh2..

while pregnant nih org kata akan ada strechmark terjadi, lepas bersalin nnti akan nampak itam2 tompok2 taik unta!.. pandai je menambah.. har har..

tp aku takmo takmo takmo takmo (tambah lagi 10x) itu terjadi, & ada akk ofis(kak lin) cadangkan aku beli Palmer's Cocoa Butter Lotion, dia siap tunjuk perut dia lagik kat aku.. hehe.. mmg bersih,putih, suci & murni aku tgk..

so masuk je 3 month aku terus beli, beli macam skema nk pakai tiap2 hari, tapi aku pakai seminggu 2 3 kali je.. cettt..!!

lotion tu macam gamba kat bawah nih..



pasni aku nk rajin2 pakai..
janji! janji! hehe

resultnya tunggu nnti pas aku bersalin yeee!

Friday, March 4, 2011

shopping tyme~!

assalamualaikum friends...

mlm ni sunyi sgt, cik suami outstesen 3hari, since yesterday, mish him sooo much.. sob2

so jalan2 la aku ke blog2 lain.. gembira sgt bila melihat blogger2 yg menjadi inspirasi aku masa nk kawen dulu, da pon melahirkan cahaya mata yg cumel2 belaka.. antara nya faeza, mazni, yanie, fasha dan ramai jugak yang dah preggy.. alhamdulillah, aku tumpang happy

dari blog mereka jugak la aku belajar apa preparation yg perlu bila nk sambut 1st baby,sbb turn aku pun tak lama lagi.. hehe, bess sgt baca story2 dioranggg..

so seperti mana dijjanjikan aku nk story pasal p soping hari tuh, dekat World of Babies Wharehouse Sale kat Nilai, berdekatan Giant Nilai.. aku dan suami sgt teruja nk pegi.. sbb all the branded apparel were in SALE!! yehuuuu...



on last saturday, pukul 12 lebih camtu kami pon dgn gigih bertolak ke nilai, tak jauh pon, tak sampai 1/2jam perjalanan dr umah kami..

sampai2, tak sangka aku dalam masa 2 tahun da berubah da kawasan tu, da dibangunkan pusat shopping yg dinamakan 9 AVENUE.. mcm-macam kedai & butik ada, restoran pon byk!.. bole gila dibuatnyaaaa...! kat situ jugak ada 3 baby boutique.. World of Babies, Bebe's at Home & Anakku.. mmg tak salah la idea aku nk soping2 kat situuu..

Off course la kami masuk tiga2 butik tu, even nk beli yg basic2 je..
sampai2 penuhkan perut dulu di Nasi Ayam Penyet RIA.. which is en suami sgt faveret!

pastu bermulalah misi kami bersoping.. gamba2 masa soping takde, sbb sibuk duk pilih2, tak terpikir nk amik2 gamba..
hasilnya aku berjaya merembat barang spt

Baju lengan pendek Newborn(NB) -1

Sleeveless - 1

Long sleeves NB -2

Seluar pendek NB -2

Seluar pjg NB -2

Rompers -1

Mitten+Booties - 2pairs

Socks - 3pairs

Hat -1

Towel -2

Changing mat

Baby wipes









Box ni pulak untuk letak ubat2, & jamu serta toiletries baby masa berpantang nnti





misi aku tak terhenti di situ, jumaat masa lunch hour aku pergi plak ke manjaku bangi wif officemate, cik nisa cute, sbnarnya nk survey2 je barang, tp terbeli plak
bath tub, hankerchief & nail clipper, nail clipper pon aku beli.. punya la awal.. hihi..







baju aku tak beli byk coz kak ipar jnji nk pos baju2 newborn nephew, katanya cantik2 lagi, then pastu baru aku sambung membeli lagi...

k la dear2 semua.. next entry nnti story pasal p scan baby hari tuh..

bye-bye-bye..



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!