Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Monday, November 29, 2010

video - beautiful moment of my life..

da 4 bulan kawen baru tayang, da basi ler.. keh keh.. apa apa apa pon aku suka sgt video ni, rindu sgt saat nih.. saat nk jadi binik org.. hehe

Pernikahan Anas from Azrul Affandi Sobry on Vimeo.

Friday, November 19, 2010

shayang ibu!! perkembangan 9-10 minggu

Minggu ke-9 :

Telinga bagian luar mulai terbentuk, kaki dan tangan terus berkembang berikut jari kaki dan tangan mulai tampak. Ia mulai bergerak walaupun Anda tak merasakannya. Dengan Doppler, Anda bisa mendengar detak jantungnya. Minggu ini, panjangnya sekitar 22-30 mm dan beratnya sekitar 4 gram.


Minggu ke-10 :

Semua organ penting yang telah terbentuk mulai bekerjasama. Pertumbuhan otak meningkat dengan cepat, hampir 250.000 sel saraf baru diproduksi setiap menit. Ia mulai tampak seperti manusia kecil dengan panjang 32-43 mm dan berat 7 gram.

Thursday, November 11, 2010

aku-bakal-ibu-biasa.. heheh

salam kawan2.. rindu giler.. lama tak update blog, hehe.. sbbnya aku saja nk tunggu masa yg betul2 sesuai nk cerita bnda baik ni dgn u all semua..

alhamdulillah.. aku da pregnant 2 month ++..

kisahnya, masa hari sepatutnya aku pe'od... ada sikit bleeding, mcm nk abis period, dgn kecewa aku sms suami tersyg bgtau yang aku period, dia kata.. 'takpe, kita cuba lagi'... hehe

siang tu ada open house belah suami, sempat aku bantai coke & air nenas, aku tak tau aku minum air nenas sampai salah sorg sedara mara dia tanya tuan umah.. adui la... sib baik air tu bukan jus nenas ori... fuuhhh

smbung balik story..

esoknya takde plak peod, then esok nya ada lagi bleeding tu, kaler cokelat2..., pastu takde... macam tu dalam masa seminggu, kejap ada kejap takde, aku pon konpius + risau, then tergerak hati nk buat preg test..

weekend tu kitorang pon pegi la beli preg test kit tu.. beli brand Biotest kat watson


pharmacist tu ajar buat test guna urine pertama di waktu pagi, atau sekurang-kurangnya 2 jam dr buang air yg sebelumnya..

balik pon aku trus la cuba... alhamdulillah, double line, tak tergambar perasaan masa tu, tp masih percaya 50/50 sbb ada bleeding cikit tu, sbb setahu aku kalo pregnant msti la tak periodkan, mean takde la kuar2 darah ke apa ke

dgn sbb ketidak puasan hati kami pon pergi ke klinik,1st, buat urine test lagi sekali, kompem aku pegnent, then jumpa doc pasal bleeding tu

3 jam kami menunggu giliran, disebabkan oleh sistem kat klinik tu down, dan aku adalah patient terakhir sbln doc pegi lunch.. mmg menguji kesabaran kami..

doc tu scan tak nampak apa, dia suh refer pakar kat hospital putrajaya sbb kat situ tak de facilities nk scan ikut 'bawah'.. doc tu pon agak worried sbb kalo bleeding mcm tu ada kemungkinan kandungan luar rahim @ proses keguguran.. aku cuak sgt..

pas lunch kitorg ke hospital putrajaya, set appointment.. sib baik appointment adalah esoknya

alhamdulillah, pas scan ikut 'bawah', nampak ada satu dot kecik dlm rahim, mean bukan
kandungan luar rahim, doc kata.. tu adalah sarung baby..

bentuk bujur belah kiri tu adalah sarung dan 2 bulat didalam tu adalah janin yg baru membentuk, saiznya hanya 10mm ++ dan usia kandungan adalah 7 minggu masa nih



lpas tu ada la 2 appointment sehingga doc puas hati & nmpak heartbeat baby.. masa nampak heartbeat tu aku happy sgt2, syukur tak terkata.. semua kerisauan aku hilang.. alhamdulillah, terima kasih atas rezeki-Mu ni ya- ALLAH..

so far, sepanjang kehamilan aku takde mabuk, atau alah apa2.. cool je, sekali lagi aku bersyukur, tak semua org dapat macam ni kan?? cuma makin kuat makan je.. hehe

aku harap kandungan aku sihat dan sempurna dilahirkan nnti, doakan aku ye kawan2..

k lah, nk tdo.. nnti ada cerita bes aku story lagik k

love yaa.. salam

Tuesday, November 9, 2010

!!shayang ibu!!



alhamdulillah..., nnti aku story mory in da morning glory k! kehkeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!