Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Wednesday, June 30, 2010

award lagik! mekacihh Cik Ili

Salam semua...

Hari ni kita dpt award lah drp cik ili from hanglipokopitiam.blogspot.com.. thanks tau ili.. sudi jugak u bg award kat blog i yang ntah apa2 nih.. hihi


Eh ada syarat2 pulak ye? Orait2

1. Anda mesti memuji si pemberi award
oh no problem.. cik ili nih cun dan vouge.., kulit u cantik, pakai produk apa ye? hihi, then suka baca blog dia yang sempoi dan using bombastic2 n suspen2 title, tu yang attract readers right?.. and dia rajin jugak leave comment kat blog i.. hehe

2. Bagi award ni kat 10 blog yang lain

Ala 10 je ke? nk bg kat byk2.. hehe

3. Beritahu mereka mendapat award.
Okeh, jap lagi bgtau.. hehe..

4. Bagaimana anda digelar blog yang best & great?

Opps.. ni kira tips la k.. bkn sesi memasukkan diri ke dalam bakul ye.. hehe

  • dlm post jgn lupa serta kan gambar
  • wall paper dan theme blog jgn terlalu byk warna.. nnti serabut
  • selitkan lawak2 dalam post
  • jgn kedekut komen or say hye kalo singgah kat blog2 lain
  • tambah gadget2 menarik
tu je kut.. hehe..

Lastly nk ucap terima kasih kat readers and followers.. n tak lupa yang klik2 Nuffnang saya tuh.. thanks a lot guys.. U're rock! hehe

Tuesday, June 29, 2010

Al-Kuliyyah/ 11 Jun 10

Salam all b2b..

Jom tgk video nih.. sesuai untuk kita yang nak wat kenduri kawen nih.. hehe


al-Kuliyyah/ 11 Jun 10

Monday, June 28, 2010

last minute shopping.. ohoho


salam all..

tinggal 11 hari je nak tawen.. dah ada perasaan da skrg, hihi.. tak tau mcmana nak gambarkan perasaan nih.. kejap happy, kejap takut, kejap tak sabar.. aku pasti semua rasa camni masa nak kawen kan???

tak sabar nak setelkan semua benda.. sbb rasa tak best selagi ada benda tak setel2...

berbalik pada tajuk aku .. rupa2nya byk lagi barang yang kami belum beli.. huhu...

en anas : baju melayu nikah, songkok, sampin, kasut (persandingan)
aku : tudung nikah & tudung sanding, contact lense, flower girl accessories, awning stone

at 1st, plan nak p Jalan TAR yang mmg fames dikalangan b2b tuk cari wed stuff, atau gadis2 tuk cari tudung @ kain2.. last2 pegi Bangi je.. huhu.. ditemani sorg lagik kawan rapat kami, en ayongg..

mula2 kami penuhkan perut dulu ni Restoran Ayam Percik Yati di Bangi.. just OK OK je lah, takde la sedap sgt kut.. tu pada tekak aku lah...

lepas perut da penuh, kami terus ke Bangi lama.. yang ada Warta tu.. sbb last week ada pegi area situ then ada tgk satu kedai cermin mata buat sale.. nama kedai tu PRISMA.. alhamdulillah dapat la lense freshlook dgn harga rm45 shj.. murah kan???en anas n en ayong sempat ke kedai pancing beli dedak ikan tuk mancing! ish2!

kat area tu jugak ada kedai2 cenderahati dan brg2 hantaran... aku suka sgt pegi kedai tu, sbb harganya yang sgt2 berpatutan.. grab 2 bakul untuk si comel flower girl aku nnti.. hehe.. then ronda dalam warta cari baju nikah en anas.. tp mengecewakan..

So, kami bergegas ke PKNS bangi..kat situ kami beli sampin, songkok dan baju melayu en anas... dan aku sempat rembat batu bling2 for tudung nikah.. ngeh ngeh

Last kedai yang kami pergi adalah Ariani..en anas dan en ayong melencong ke kedai al-Ikhsan tinggalkan aku sorang diri terkapai2 di Ariani.. huk2
tuah menyebelahi aku lagi, sbb Ariani buat SALE.. hehe, dan smlm adalah last day.. cari tudung nikah je ..tudung sanding tak dapat nak beli coz belum tgk baju lagi.. so tak berani nk beli..
tudung warna putih sgt terhad.. so aku beli je lah mana yang ada, malas nk fikir dah...



dan lihatlah hasilnya

2 sit dipenuhi barang2 soping kami...

ehh ada lagi yang tak beli la..

en anas : kasut (persandingan)
aku : tudung sanding

yang tu beli sendiri2 je lah..

** Tak sabar nak tunggu hari sabtu sbb nk balik kampung & siap2kan segala-galanya.. hehe..
Doakan aku ye sahabat2 ku semua


Wednesday, June 23, 2010

my 'Egg Flower'

salam all..

u all tau tak apa tu egg flower?? kehkeh...

ini dia.. taraaaa

(sila abaikan kesepahan rumah kami ye)

bunga telur ni ada lah DIY, tidak terdapat di mana-mana kedai k... di adaptasi dari majalah Pesona Pengantin ( sesuai ke bahasa aku tuh?).. tapi tak igt keluaran bila


tp my housemate yg kreatif metif tu adjust sikit nampak lagi meriah.. thanks housemate2 ku tersyg.. mereka sgt baik! smgt smua tlg2 aku... tiba2 rasa sedih nak tinggalkan diorang .. uwaaa

baru je siap 10pcs.. biar apa org kata.. tapi di mata aku sgt cantik!! dan buat aku makin tak sabar nak kawen , keh keh (gatainya kamu shahidah)



nnti bila da siap & cucuk kat pohor aku upload lagi ye 'picture'nya....


TO Linda, Kak Adi, Ain, Kak Wa, Kak Fina... saya syg kamu semua sangat2.. mwaahhxx


Tuesday, June 22, 2010

~~aktiviti riadah~~

salam...

hye semua.. hari ni aku cuba nak setelkan satu keja.. tp aku tension sbb masih lum berjaya.. argghhh!!! tensionnyaa!!

jd aku decide nk membebel kat sini kejap

aku nak cerita tentang aku yang takleh nak kurus

mcm2 da aku buat

pakai sauna pant (dgn harapan bahagian pinggang ke bawah bole dikecil kan)
minum teh orang kampunga(ala.. yang asik berak2 tu.. haha... sori la, agak kasar sikit)
aku jugak tahan selera aku, makan nasi ujung minggu shaja...

tapi hasilnya tarakk
diorg kata kurus sikit tp bila aku timbang sama je berat aku nih.. kalo turun pon sekilo..
huhu


so smlm aku buat keputusan nk ber'excercise' je and control makan.. aku harap sempat la.. walaupon hakikatnya macam da tak sempat nak kurus ( tinggal 2 minggu jek lagik! tak sempat la wehhh!!)...

so aku doa2 moga ptg smlm tak ujan... tp masa otw balik umah dari office ujan rintik2.. dlm hati aku kata mmg tak berjaya la misi aku hari nih...

pastu sampai umah landing dpan tv macam biasa.. tp hati aku ttp berdoa.. "Ya allah, berhentikan la hujan ni"...

pastu aku bgn.. pegi tgk kat luar.. alhamdulillah hujan da berhenti.. tp masih mendung..

tp aku gigihkan jugak.. ssupp saap supp sap.. salin baju smua...

pergi la aku berjogging dan berxcercise sorang2 kat area presint 9 tu, kalo tunggu housemate tak tau balik kul berapa diorang2 tuh...

kalo korang nak tau, kat area umah aku ada satu kolam tadahan ujan.. dan di sekeliling kolam tu diorg buat tempat beriadah..ada la alat2 senaman yang Perbadanan Putrajaya sediakan..




tapi aku paling suka main Trio Twist mcm gambar kat bwh ni


sebab guna benda ni senang je.. naik atas bnda bulat tuh.. tgn pegang kat pemegang tuh pastu pusing2 punggung jerr.. haha..

bes gile.. pastu tak perlu guna tenaga yang banyak.. tapi takde la aku guna alat ni je.. yang lain2 pon aku main jugak..

lepas 45 min & dah berpeluh smua aku pon balik balik dgn senyuman puas hati.. keh keh

Monday, June 21, 2010

beautiful blogger award! thanks anie


salam all..

hari ni dapat award lah! hoye!!

received from anie , thanks ye anie !










kisah aku, dia, kad kawen dan durian.. haa? durian??

salam friends and all b2b...

lama da tak mengomel panjang di blog nih.. sibuk sikit lately..
hehe.. tak lama dah masa yang tinggal tuk aku prepare nih, agak worry.. sbb bunga telur belum setel.. adeh deh..

then skrg tgh sibuk mengagihkan kad tawen.. ada yang dah di pos & ada yang byhand je, sabtu hari tu balik kampung coz nk bagi kad ke kampung dan hantar all wedding stuff yang masih ada kat umah sewa

sampai segamat dlm kul 1, then kul 4 gerak p menjemput sedara mara bersama mak... pegi 4 rumah.. huhu, agak letih dan muka takleh nak senyum dah.. penat giler.. smpai umah kul 11.00 lebih, pas solat terus krohh2..




hari ahad pulak gerak balik putrajaya,tapi kena singgah muar.. nasib baik ada teman .. tak lain dan tak bukan en anas la.. hehe, hantar kad kat adik yg tgh training kat pulapol Muar.. hopefully dia bole cuti masa aku kahwin nnti, & kad itu sbg bukti la kan..

then terus gerak balik ke putrajaya.. tp masa otw tu aku ternampak sesuatu yang menarik sepanjang perjalanan dr muar ke tangkak!! ye sgt menarik!! DURIAN!! ohh.. aku sgt suka makan durian! sangat sangat suka! so merengek-rengek kat en anas suh singgah makan jap, "2 biji pon jadi la bang".. dgn muka kesian.. hehe

berhenti kat satu gerai yang jual durian, agak mahal jugak.. 1kg=7.00..

suruh apek tu kupas durian dan kami pon makan la dgn lahapnya.. haha


then kupas lagi sebijik! nyum2 lagik...

... errrkk.... dah sendawa dah, dah habis pon 2 biji.. sedap sgt, rasa mcm nak suh kupas lagi 5 biji.. tp mana boleh makan byk2, nnti kang tak bole tdo malam sbb kepanasan.. hehe

durian pon da abis.. so jom en anas! kita gerak balik..

dan smpai la kami di putrajaya around 6.00 pm..


tu lah al kisah aku, dia, kad kawen dan durian.. keh keh

tata...






Thursday, June 17, 2010

tinggal 3 minggu.. adui dui

salam kawan2.. lama tak buat post .. rindu tak?? hehe


tgk tu wedding ticker tu, 3 bulan ke 3 minggu ye.. rasa mcm takde perasaan lagi ni, neves ke? takut ke? takde pon lagik.. bila org tnya " apa ko rasa skrg?" dgn manis aku menjawab " entah.. aku tak rasa apa pon, mcm biasa je" ada keee???


hantaran tak siap lagi,
tudung nikah & sanding belum beli,
gift belum deco
baju belum fitting

huhu, byk lagi keja kena wat

last weekend baru nak sibuk2, sib baik ada housemate2 tolong.. so skrg asik tdo lewat dan badan agak letih... huhu

k la friends.. take care!

Tuesday, June 8, 2010

TOLONG BOIKOT PRODUK-PRODUK INI....

salam kawan2..

hari ni aku nk menyeru korang.. tolong boikot produk2 ini.. produk ini adalah produk israel atau menyokong israel.. if love Islam please boycottt all these products..



kita mayb tak dapat tolong palestin secara langsung.. tp kita mampu lumpuhkan ekonomi ISRAEL..
yg sememangnya gah dengan senjata canggih dan teknologi2 moden compare then palestine..

ini bukan saja suka2.. tapi ini tanggung jawab kita sesama saudara islam..

kenapa aku nak join kempen nih??

meh aku senaraikan kehinaan Israel nih

1. suka tembak sapa2 yang dia nak.. kanak2, aktivis bantuan.. yang lately happen, and kanak2 yg langsung tak berdosa n org2 tua yang takde upaya pon dia main tembak je.. jijik!!
2.sekolah pon dia bom.. tanpa apa2 sebab.. ramai kanak2 mati.. mmg dia nak hancurkan keturunan palestine.. mayb sbb tu sekolah pon dia bedal jugak.
3.bantuan2 yang dibawa macam besi or batu2 yg aktivis bawak tuk bina semula sekolah, hospital and etc.. diorang rampas, dan diorg kata itu adalah SENJATA! bodoh punya Israel! ni aku tgk kat tv malam td.. sukarelawan kita yang pegi ke Gaza citer mcm tu..
4.bantuan makanan perubatan dan makanan di sekat.. doktor2 kat sana operate tak pakai bius.. can u imagine.. betapa seksanya diorg.. kat sana

dan macam-macam lagi perbuatan keji diorg nih

so pleasee.. kita tolong la mana yang kita terdaya, cth; boikot produk diorg... and jgn lupa doakan saudara2 kita di sana.. kat akhirat nnti kita juga akan disoal kenapa tak bantu saudara2 sesama islam.. so apa kita nak jawab???


semoga sumbangan kita ini dapat menghancurkan Israel!!

SAVE PALESTINE!!

Monday, June 7, 2010

opss.. its my birthday


salam friends...

today is my birthday..
sy sudah berumur 25thn.. ye, sy dah berada di muka bumi Allah ini selama 25 tahun.. Alhamdulillah..

tepat 12.00 malam tadi mendapat wish daripada en anas trsyg dan rakan2 secara live diorg nyanyi.. sgt hepy.. tapi kek takde okeyy... just nyanyi2 mcmtu je.. tapi itu pon sy hepy da.. hadiah sepertimana yang dijanjikan, dah beli awl.. hihi.. tapi masuk kat hantaran, so bole pakai after wedding nnti..heehe..
aopss sebelum itu my bff, Faten adalah org 1st yg wish.. sblm kul 12.00 am.. haha.. msti dia nak tdo dah, tp nak jadi org 1st yg wish.. syg ko semah!


sgt bersyukur dgn apa yang saya ada pada hari ni.. much2 better.. alhamdulillah..

impian dan doa saya semoga majlis sy nnti berjalan dengan lancar.. dan perkahwinan ini biarlah sehingga ke akhir hayat nntii.. aminn..

kepada kawan2 yang wish.. terima kasih sgt.. love u

** agak berkecil hati dgn seorg kawan.. kira bes fren jugak la... langsung tak igt besday sy.. mayb terlalu bahagia dgn kehidupan baru, smpai terlupa nilai persahabatan, persahabatan akrab yg pernah kami jalani dulu.. takpe la.. saya sentiasa mendoakan kebahagiaan kamu wahai temanku...

Friday, June 4, 2010

SUAMI DAMBAAN SEMUA WANITA..



Buat lelaki2 di luar sana.. jadilkan la Rasul junjungan kita ini idola..

Insyaallah.. bahagia di dunia hingga ke akhirat

Kisah Rasulullah s.w.t sebagai pengajaran
1) Kalau ada pakaian yang koyak, Rasulullah menampalnya sendiri tanpa perlu menyuruh isterinya... Beliau juga memerah susu kambing untuk keperluan keluarga mahupun untuk dijual.

2) Setiap kali pulang ke rumah, bila dilihat tiada makanan yang sudah siap di masak untuk dimakan, sambil tersenyum baginda menyinsing lengan bajunya untuk membantu isterinya di dapur. Sayidatina 'Aisyah menceritakan 'Kalau Nabi berada di rumah, beliau selalu membantu urusan rumahtangga.

3) Jika mendengar azan, beliau cepat-cepat berangkat ke masjid, dan cepat-cepat pula kembali sesudah selesai sembahyang.. '

4) Pernah baginda pulang pada waktu pagi.. Tentulah baginda teramat lapar waktu itu. Tetapi dilihatnya tiada apa pun yang ada untuk sarapan. Yang mentah pun tidak ada kerana Sayidatina 'Aisyah belum ke pasar. Maka Nabi bertanya, 'Belum ada sarapan ya Khumaira?' (Khumaira adalah panggilan mesra untuk Sayidatina 'Aisyah yang bererti 'Wahai yang kemerah-merahan' ) Aisyah menjawab dengan agak serba salah, 'Belum ada apa-apa wahai Rasulullah.' Rasulullah lantas berkata, 'Jika begitu aku puasa saja hari ini.' tanpa sedikit tergambar rasa kesal di raut wajah baginda.

5) Sebaliknya baginda sangat marah tatkala melihat seorang suami sedang memukul isterinya. Rasulullah menegur, 'Mengapa engkau memukul isterimu?' Lantas soalan itu dijawab dengan agak gementar, 'Isteriku sangat keras kepala! Sudah diberi nasihat dia tetap degil juga, jadi aku pukul lah dia.' 'Aku tidak bertanyakan alasanmu,' sahut Nabi s. a. w. 'Aku menanyakan mengapa engkau memukul teman tidurmu dan ibu kepada anak-anakmu? '

6) Pernah baginda bersabda, 'sebaik-baik lelaki
adalah yang paling baik,kasih dan lemah lembut terhadap isterinya.' Prihatin, sabar dan tawadhuknya baginda dalam menjadi ketua keluarga langsung tidak sedikitpun menjejaskan kedudukannya sebagai pemimpin umat.

7) Pada suatu ketika baginda menjadi imam solat.
Dilihat oleh para sahabat,pergerakan baginda antara satu rukun ke satu rukun yang lain amat sukar sekali. Dan mereka mendengar bunyi menggerutup seolah-olah sendi-sendi pada tubuh baginda yang mulia itu bergeser antara satu sama lain. Sayidina Umar yang tidak tahan melihat keadaan baginda itu langsung bertanya setelah selesai bersembahyang,

'Ya Rasulullah, kami melihat seolah-olah tuan menanggung penderitaan yang amat berat, tuan sakitkah ya Rasulullah?' 'Tidak, ya Umar. Alhamdulillah, aku sihat dan segar.'

'Ya Rasulullah.. .mengapa setiap kali tuan menggerakkan tubuh, kami mendengar seolah-olah sendi bergeselan di tubuh tuan? Kami yakin engkau sedang sakit...' desak Umar penuh cemas.

Akhirnya Rasulullah mengangkat jubahnya. Para sahabat amat terkejut. Perut baginda yang kempis, kelihatan dililiti sehelai kain yang berisi batu kerikil, buat untuk menahan rasa lapar baginda. Batu-batu kecil itulah yang menimbulkan bunyi-bunyi halus setiap kali bergeraknya tubuh baginda.

'Ya Rasulullah! Adakah bila tuan menyatakan lapar dan tidak punya makanan kami tidak akan mendapatkannya buat tuan?' Lalu baginda menjawab dengan lembut, 'Tidak para sahabatku. Aku tahu, apa pun akan engkau korbankan demi Rasulmu. Tetapi apakah akan aku jawab di hadapan ALLAH nanti, apabila aku sebagai pemimpin, menjadi beban kepada umatnya?' 'Biarlah kelaparan ini sebagai hadiah ALLAH buatku, agar umatku kelak tidak ada yang kelaparan di dunia ini lebih-lebih lagi tiada yang kelaparan di Akhirat kelak.'

8) Baginda pernah tanpa rasa canggung sedikitpun makan di sebelah seorang tua yang dipenuhi kudis, miskin dan kotor.

9) Hanya diam dan bersabar bila kain rida'nya direntap dengan kasar oleh seorang Arab Badwi hingga berbekas merah di lehernya. Dan dengan penuh rasa kehambaan baginda membasuh tempat yang dikencing si Badwi di dalam masjid sebelum menegur dengan lembut perbuatan itu.

10) Kecintaannya yang tinggi terhadap ALLAH swt dan rasa kehambaan yang sudah sebati dalam diri Rasulullah saw menolak sama sekali rasa ke tuanan.

11) Seolah-olah anugerah kemuliaan dari ALLAH langsung tidak dijadikan sebab untuknya merasa lebih dari yang lain, ketika di depan ramai mahupun dalam keseorangan.

12) Pintu Syurga telah terbuka seluas-luasnya untuk baginda, baginda masih lagi berdiri di waktu-waktu sepi malam hari, terus-menerus beribadah hinggakan pernah baginda terjatuh lantaran kakinya sudah bengkak-bengkak.

13) Fizikalnya sudah tidak mampu menanggung kemahuan jiwanya yang tinggi.Bila ditanya oleh Sayidatina 'Aisyah, 'Ya Rasulullah, bukankah engaku telah dijamin Syurga? Mengapa engkau masih bersusah payah begini?' Jawab baginda dengan lunak, 'Ya 'Aisyah, bukankah aku ini hanyalah seorang hamba? Sesungguhnya aku ingin menjadi hamba-Nya yang bersyukur.'


Rasulullah s. a. w. bersabda,'SAMPAIKAN LAH PESANKU WALAUPUN SEPOTONG AYAT..'


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad

Kisah saudara kita...

Salam,


Aku nak share email ni dgn korang semua, email ni aku dapat smlm.. di forward oleh rakan sepejabat..

Sent Date: 03 Jun, 2010 11:25 AM

Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh tido mlm tadi:


Mesir
Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran... "Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" – Apa punya manusia ni, kata Razali Awang.
Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza . Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine … Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir…tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah…charge naik bas 500 meter is RM70!!! Memang sekutu kuat Amerika and Israel . (Eee…tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)


Gaza ( Palestine )

Terbahagi kepada 2 – Hamas dan Fatah…Belah Fatah ada kasino! Kata wartawan dari Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza !
Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). Razali kata rakyat Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie.
Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu.. Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama ..tapi dia mention Hashim….) Beautiful country, iklim Mediterranean .boleh kalahkan Los Angeles kalau tak kerana peperangan..


Hamas

Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid. Rela mati anytime. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke sini, adakah kita akan bertemu lagi"…like they know they can die anytime.
Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu! Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh Israel …punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata.
Hamas ada 25,000 org...tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!! Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups.
Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga.. Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni sorang mati, esok lahir lagi seorang bayi..

Israel

Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh. Dia org tau Hamas ada penembak tepat! So, depa takut nak turun dari kereta kebal.

Kereta kebal Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan. Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn...


Rakyat Palestine


Sedih Razali tengok dia org rebus rumput sebab dah tak de makanan. Kanak2 tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri!
Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke…terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de. Razali kata tak tahan dia tengok budak2 menjerit2 kesakitan bila kepala di jahit!
Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit….Razali kata tak de apa yg tinggal ..semua dah jadi abu!!! Ada la nampak serpihan tulang sikit2 here and there…Fosforus ni dia hancurkan kulit dan tulang…Nauzubillah. Ada banyak lagi..but too long to write. Razali Awang memang volunteer nak pergi ke Gaza ...So, inilah yg diceritakan oleh beliau.
Satu lagi antara pembekal rifle ke Israel selain dari USA is negara jiran kita ni ha...yg paling dekat...
SINGAPURA! So Razali kata kalau kita shopping kat sana mcm kita sokong Israel .
So friends, kita terus doa dan berdoa utk keselamatan saudara Islam kita di mana jua mereka berada..
Wasalam.

The bellow photos are not a Movie Shooting or Celebrating a festival with crackers... its a school in Gaza .. this is the current situation of the innocent people in Gaza !

Make sure you read till last to know what is white phosphorus! and the effect!

( UNRWA SCHOOL IN BEIT LAHIA, GAZA , PALESTINE )

http://cache.daylife.com/imageserve/09rz5MwaJI43T/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/00PX7Jb5hqa0A/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/05YS5pWdu56nO/610x.jpg


http://cache.daylife.com/imageserve/01jU2Jb4hsbnu/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/002CdzGb6122Q/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/03MYfZGaVCbgN/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0153gFN3Lu68l/610x.jpg



http://cache.daylife.com/imageserve/0aN04NB3pRc61/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/08287YDb219OF/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/053RaGiaWBbjZ/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/08Tyf9H7utgan/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0eBHcblchO31k/610x.jpg

http://cache.daylife..com/imageserve/01ZcgI98Vn8gX/340x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/00sogmBeUJb8x/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/06hw5Ky1i0bwr/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/019A7QR9XJced/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/01f4fbF8pF2WP/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/02AQ72R9Vv556/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0dUxgSJefC3Se/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/048qcQCceg72n/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/00jXefb5zT3HF/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/06OD4pJebga4k/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0b6D6RugLM9A0/340x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0cFd1Wt28l4D2/340x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0gG8f58abwbws/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/07fr3AmgSc4NV/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0b3C8iF4P43Yo/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/02tg56100709G/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0drQda19ej7tb/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0baUcc84KmcXE/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0c8P0rr59x8xq/340x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/03mgfJ71FObTi/610x.jpg

Tak dapat tahan bila aku tgk gambar kanak2 comel yang mati tu.. menitik air mata... diorg tak berdosa.. tapi diserang dan di bom mcm tu..

MEMANG KEJAM ISRAEL LAKNATULLAH NI!!!!

so aku merayu, sama2 kita doakan saudara2 kita kat Palestin ni.. doa setiap kali pas solat..

doakan keselamatan dan kesejahteraan diorang dan doakan kehancuran Israel!!

"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang Islam
di Palestine, hancurkanlah rejim zionis.. amin ..."

ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!