Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.

Monday, May 24, 2010

update2!!! DIY thank you tag & bunga penanggah

salam friends...

tgk la wedding tickers tu,ayoooo!!! tinggal 46 hari je, huhu mcm byk sgt lum setel rasanya... takut nak tengok checklist.. but.. so far so good kot.. hehe..

last week ada la sikit2 preparations... en anas hampir selesai membeli barang2 hantaran, tp ada lagik sikit2 lom setel.. dia mmg sgt cerewet tau.. thats y tak setel2.. hehe...

but my part tinggal kasut je lum jumpa lagi nih.. takde yg berkenan la(abis, kamu tak cerewet ke shahidah?) ... hehe

then.. on last weekdays aku bergotong royong ngan housemate tersyg buat bunga penanggah.. siap dah. terima kasih kak linda, kak fina, kak adi & kak wa.. jasa2mu ku kenang...

Bunga penanggah tu apa?? lorr.. bunga penanggah tu bunga yg ada duit tu.. siapa2 yg bertugas pd hari majlis akan pakai bunga tu kat dada.. mean tetamu akan kenal la.. kalo nk minta apa2 ke.. hehe..

nak tgk??




simple je kan.. terbeli bunga yg kecit.. sbb suka tgk bunga tu, main beli je.. hehe...

santekk takkk?? kritikan membina.. amat di alu2 kan.. hehe..


selain tu.. tq taq pon da settel.. igt tak entry tq taq dulu? aku pakai design yang last tu..

(sory sbb gamba agak blur, amik pakai phone )

sng je... mana yg bole aku buat sendiri aku buat je.. selain dapat jimatkan kos, ia dapat mengisi masa lapang dan release tension.. tak gitu??? and yang penting dapat puaskan hati sendiri, hihi...

bunga telor juga DIY wif my housemate juga.. idea dr cik LINDA.. kalo nk tgk hasilnya.. tunggu kayyy

ok friends.. tata... n take care

Wednesday, May 19, 2010

OPS DI TAG PULAK!!

ahlamak.. ada org tag, ni 1st time sy di tag okey..thanks to cik ili safuraa ok2, i'll try..

3 names in your message inbox
abg cyg, uda(my 2nd kakak), idah (my cousin yg baru kehilangan ayahnya, which is my pakngah) :(

your main ringtone
Thingking of U - Katy Perry, sms's ringtone takmo??.. terlebih sudaa.. hehe

what u did at 12 last night?
tido dalam keletihan tp comel, ahakss.. sbb baru sampai dari kampung

who was the last person you went out with?where?
last nite..wif my beloved en anas.. balik dari ziarah almarhum my pakngah tersayang yg baru meninggal smlm, sob2 sgt sedih... dia adalah ayah ke-2 sayerr..

the colour of t-shirt you're wearing now
same wif u cik ili.. baju kurung, tp kaler pink.. hihi


the last thing you did
refill air masak kat pantry.. air yg suam2 sikit, sedap diminum dgn keadaan ofis yg sgt sejuk.. grr

3 of your everyday favourite items
cincin risik, my sweetest red(hphone), my green tumbler.. asik2 p refill dia je...

the colour of your bedroom
white je.. duk umah bujang, share bedroom.. takde la nk deco2 sgt. hihi

how much money in your wallet now?
alamak.. duit bersepah la.. kat dlm wallet ada rm 17.40 je.. hihi..

how's life?
masih terkesan dgn pemergian pakngah smlm, dialah advisor majlis perkahwinan sy nnti..
n skrg sgt bz dgn wedding preparation.. bz duk pk je, buat nya tidak.. isy2

your favourite song
now suka sgt dgr cintailah aku sepenuh hati by ari lasso..

what will you do next weekend
duk rumah.. kemas rumah n baju2, life sy skrg agak serabut..

when wast the last time you see your mum?
Yesterday jugak.. went to my arwah pakngah house yg dipenuhi sedara mara.. yg memberikan penghormatan terakhir.. masih terngiang2 gurau senda pakngah.. n cara beliau yg suka cium dahi2 anak2 sedara time salam ngan dia..

where is she now?
Kat kampung.. macam biasa, urus2kan rumahtangga and anak2

when was the last time you talk to your parents?
Yesterday...

who is the last person that talked with you last night?
cik wawa.. my rumate.

the last surprise you got?
last monday night.. pemergian pakngah yg tiba2, kes macam arwah din beramboi.. tak dgr sakit tiba2 da pergi meninggalkan kami.. alfatihah tuk pakngah

last thing you borrowed from your friend?
apa ye??? duit kutt.. sbb masa tu takde duit kecik.. hihi

Who is your bf/gf/husband/wife?
anas bin zainuddin

what do you feel right now?
tired n sad

wanna share with who?
all of u laahh.. yg baca blog saye ini.. hehe

who know your secret?
rahsia apa ye? i dunno how to be a secreties la.. hehe

they keep your secret?
as i said be4.. takde rahsia2 kut.. kalo ada pon, Allah je yg tau.. hehe

are you angry with someone?
nobody.. sy tak suka marah2.. hihi

what do you order at Mc'D?
spicy chicken mcduluxe

The last time you feel so sad?
Yesterday.. pemergian pakngah amat mmberi kesan pd sayer.. n sedih tak sempat tgk muka dia buat kali terakhir smlm.. sbb sampai2 da siap kafan n disembahyangkan

Mahu Tag?
Feel free to answer these questions and to tag your frens as well ya!!

SEMUA FOLLOWER SAYE... HAAA.. JGN MENGELAK!!

Monday, May 17, 2010

sedikit preparation update.. dan aktiviti mghabiskan duit!! hehe

salam..

lama dah tak update blog, so hari ni nak update jugak! biarla bz camne pon.. hehe

so, nak story pasal aktiviti2 aku spanjang minggu lepas.. yg agak bz dan memenatkan dan yang agak mengikis duit poket.. tp takpe.. yg pntg enjoy!!

lets mula dgn aktiviti mghabiskan duit yg pertama..last tuesday aku berjumpa seorang brader yg jual produk homeopathy tuk mengatasi masalah jerawat aku yg agak ketara kebelakangan inih.. sob2..

aku beli satu set penjagaan kulit.. mcm gamba kat bwh ni.. kos nya 100++..


thats include sabun mery gold, carmino complextion cream, carmino healing cream, dan BC16 – Skin Repair Formula(ubat makan)..

so far alhamdulillah.. aku mmg berpuas hati, kulit aku da semakin ok.. dan aku harap lagi ok masa hari resepsi aku nnti..

then hari sabtu plak menemani en anas memancing, yg mempunyai misi menumpaskan siakap.. lokasi nya, di kolam memancing dekat sg.long.. dan lihatla hasilnya!!

wahh.. begitu bangga sekali beliau.. hiks hiks.. berat tu.. 2.5kg

ptg tu jugak dia request aku masakkan siakap 3 rasa.. so aku masakkanla buat kali pertama.. kali pertama ok, aku masak 3rasa nih.. alhamdulillah berjaya dgn jayanya.. (lupa la nk amik gambernya) .. en anas dan rakannya makan dgn begitu selera sekali..

then ada balance lagi ikan tu, masakkan pula housemate2 aku menu yang sama, smlm(ahad).. diorang pon makan tak toleh kiri kanan.. so maknanya ok lah tu kan.. siap request nnti masak lagi camni.. cet!!

oppss, sambung balik story, then on d way balik dr memancing, cari mesin basuh pulakk.. (alhamdulillah, takyah bsh pakai tgn da pas tawen nih.. hihi, selama 5thn rupanya aku dah berjaya basuh baju menggunakan tangan, since masa kat poli + da kerja skrg.. no wonder la tgn aku kuat.. harhar)

keesokkan nya pula kami shopping sikit lagi brg hantaran, duit kami berdua mengalir bagai air skrg nih... takpe, sekali seumur hidup je kan.. (yg hantaran takmo tunjuk, tunggu bila da siap digubah ye.. bole kan??)

pastu tak sengaja terbeli ini...


perfume women of earth + glimmerstick eye liner(kaler dark blue sparkling2.. i likee..)

perfume ni mmg aku suka sgt.. tp nak beli agak mahal pd aku, kalo less pon sblm2 ni 59.90 n kalo tak less harga dia 89.00 ++.. masa nmpak butik avon, aku trus teringt, yg ada campaign bulan 5 nih harga perfume nih 38.00.. apa lagi, sambar la!!..

ohh.. sgt hepyy... so nk upload lagi sekali ... har har


dan skrg rasa best je, sbb perfume kesukaan mengharumkan diri saya.. hehe..

sekian saja saja kisah aktiviti aku yg memenatkan dan mghabiskan duit.. tp enjoy... on last week..

TATA.. AND WASSALAM KAWAN2

Wednesday, May 5, 2010

selamat hari lahir MAK! syg mak sgt.. rindu kat mak.. sob2

salam..

Hari ni hari lahir emak kesayangan aku... hehe.. dan yg best nya mak aku lahir pada 05/05/55... jadi hari ni mak aku berumur 55 tahun?!!.. waaa.. semua angka 5...

tapi, aku di kl.. tak dapat nak celeb, just call je pagi.. mak mcm biasa la.. seronok kalau anak2 telefon... tp hari ni dia lebih seronok sikit.. pas aku wish dia ckp "Terima kasih byk2"... sedih wooo.. rasa mcm nak pecut kereta balik skrg... tp aku mungkin balik 2minggu lagi setel macam2 hal.. pasal kawen2 ni.. belikan mak kek ke.. tgk macamana..


bila di kenang,mcm2 dugaan mak hadapi masa membesarkan kami semua.. Tuhan je tahu mcmana ssh payah mak dulu.. tp mak tabah besarkan kami adik beradik.. ye! mak sy seorg yg tabah...



ini lah mak sy..hehe..


dan untuk kali ni aku nak share satu entry yg agak benar dan mungkin terjadi pada diri kita.. tp aku harap aku tak mcmni.. Insyaallah...


"Orang kata aku lahir dari perut Ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. Ibu
Bila lapar, yang suapkan aku.. Ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. Ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!
Bila bangun tidur, aku cari.. Ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang.. Ibu
Bila nak bermanja, aku dekati.. Ibu
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.. Ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.. Ibu
Bila nakal, yang memarahi aku.. Ibu
Bila merajuk, yang memujukku cuma.. Ibu
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.. Ibu
Bila takut, yang tenangkan aku.. Ibu
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.. Ibu

Aku selalu teringatkan.. Ibu
Bila sedih, aku mesti telefon.. Ibu
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.. Ibu
Bila bengang, aku suka luah pada.. Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. “ibuuuuuuuuuuuuu!”
Bila sakit, orang paling risau adalah.. Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.. Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu.. Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku.. Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.. Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin, Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.. Ibu

Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok, aku cari.. Pasanganku
Bila sedih, aku cari.. Ibu
Bila berjaya, aku ceritakan pada.. Pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada.. Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat.. Pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat.. Ibu
Bila nak bercuti, aku bawa.. Pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.. Ibu
Bila sambut valentine, Aku hadiahi bunga pada.. Pasanganku
Bila sambut hari ibu, aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
Selalu aku ingat.. Pasanganku
Selalu Ibu ingat kat aku
Bila-bila aku akan telefon.. Pasanganku
Entah bila, aku nak telefon.. Ibu
Selalu aku belikan hadiah untuk.. Pasanganku
Entah bila, aku nak belikan hadiah untuk.. Ibu"


~~kasih ibu membawa ke syurga~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

klik SINI ye !!